Haberler

Sivas - Engellilerin Töreni Aileleri Ağlattı

Eline Taktığı Yırtık Naylon Ayakkabı ile Yürüyen Engellinin Askerlik Gururu

Eline taktığı yırtık naylon ayakkabı ile yürüyen engellinin askerlik gururu

ENGELLİLER Haftası nedeni ile Genelkurmay Başkanlığlı'nın organizesi doğrultusunda Sivas'ta 27 engelli bir günlüğüne temel eğitimlerini yapıp yemin ederek asker oldu. Eğitimlere katılan ve ayakları tutmadığı için ellerine taktığı yırtık naylon ayakkabılar ile yürüyen 35 yaşındaki Hüseyin Kara'nın azmi ve görüntüsü görenleri duygulandırdı.

Her yıl düzenlenen eğitimler çerçevesinde bu yıl bedensel ve zihinsel engelli 27 kişi 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı General Şükrü Kanatlı kışlasında bir günlük temel eğitimlerini yaharak asker olma sevinci yaşadı. Sabah saatlerinde eskere alınan gençlere kamuflaj kıyafetlerini giydikten sonra temel eğitime alındı. Selam vermesini ve silah tutmasını öğrenen engellileri aileleri de yalnız bırakmadı. Bedensel engelli olan 41 yaşındaki Nihat Duman eğitimlere 5 yaşındaki oğlu Osman Duman ile birlikte katıldı. Eğitime katılan 22 yaşındaki engelli Engin Özbek'e ise asker kıyafeti giyen kız kardeşi 14 yaşındaki Şeyma Özbek eşlik etti. Ailelerin birlikte eğitime katıldıkları kardeş ve çocukları yemin töreninde de aynı sahneyi paylaştı. Muharip Gaziler Derneği üyesi gasiler de engellileri askerlik hizmetlerinde yalnız bırakmadı.

YÜREKLERİ BURKTU

Bir günlük temel askerlik eğitimi için tugaya gelen engelliler arasında yer alan Hüseyin Kara dikkat çekti. İki ayağı da tutmayan ve ellerini kullanarak yürüyen Kara'nın eline taktığı ve kenarları yırtıldığı için iple dikildiği gözlenen naylon ayakkabılar dikkat çekti. Kimseden yardım almadan eline taktığı yırtık naylon ayakkabılar ile yürüyerek eğitimini tamamlayan Kara'nın heyecanı ve mutluluğu yüzüne yansıdı. Askerlik eğitiminin tamamlanmasının ardından tugay sinema salonunda engelliler için yemin töreni düzenlendi. Törene Erkan Başkanı Piyade Albay Kenan Birlik ile komutanlar, engelli yakınları ve askerler katıldı. Birliğe ilk katılan asker olan Erkan Özbek'e belge ve hediye verildi. Engelli askerler adına konuşan Erkan Özbek, "Biz silah tutamasakta, uygun adımda yürüyemesekte vatanımız için sağlam olan uzuvlarımızı ve gerektiğinde canımızı seve seve vermeye hazırız." sözleri ile büyük alkış topladı. Erkan Başkanı Piyade Albay Kenan Birlik, programa katılan engellileri azimleri nedeni ile kutladı. Yemin töreni sırasında programa katılan bazı engelli yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title