Haberler

Şırnak'ta 150 milyon varillik petrolün ardından bir noktada daha sondaj çalışmaları başlatıldı

Güncelleme:

Geçtiğimiz Aralık ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörden temizlenen Gabar Dağı'nda 150 milyon varil petrol bulunduğunu açıklamıştı. Bu sefer Şırnak'ın başka bir bölgesinde petrol aramalar başladı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından Şırnak-1 kuyusunda sondaj çalışmalar başlarken, Vali Osman Bilgin, beraberindeki heyetle bölgeyi ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Aralık ayında Kabine Toplantısı'nın ardından, Gabar Dağı'nda 150 milyon varillik net petrol rezervine sahip saha keşfedildiğini, 2022'de karada yapılan en büyük 10 keşiften biri olan bu sahadaki rezerv değerinin yaklaşık 12 milyar dolar olduğunu açıklamıştı. Bu gelişmenin ardından bölgede Namaz Dağı Şırnak-1 kuyusunda sondaj çalışmaları başlatıldı.

VALİ BÖLGEYİ ZİYARET ETTİ

Vali Osman Bilgin, beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al ve Ticaret Sanayi Odası (TSO) Başkanı Osman Geliş ile Namaz Dağı bölgesi Eruh yolu 20'inci kilometresinde sondaj çalışmasının başlatıldığı alanda incelemede bulundu. Yapılan çalışmalara ilişkin TPO yetkililerinden bilgi alan Bilgin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Şırnak'ın artık güzel haberlerle anıldığını söyledi.

Şırnak'ta 150 milyon varillik petrolün ardından bir noktada daha sondaj çalışmaları başlatıldı

"BURADAKİ PETROLÜ MOTORİN BİR ARACA KOYDUĞUMUZDA KOLAYCA ÇALIŞABİLECEK"

TPAO'nun çalışması sonucunda Şırnak-1 sahasında arama ve üretim çalışmasının başladığını aktaran Bilgin, "Bu çalışmalarla özellikle Gabar Dağı bölgesinde bulunan yüksek graviteli petrol, vatandaşların anlayacağı dilde bu petrolü motorin bir araca koyduğunuzda çok rahat çalışabileceğini biz yapılan teknik analizler ile biliyoruz. Gabar Dağı'ndaki tespitin ardından 10 kilometre ileride Kızılsu köyünde de devam ediyor. Şimdi de Şırnak bölgesinde hem arama hem de üretim kuyusu, inşallah burada da petrol bulunduğunda, ülkemize daha hayırlı haberler vereceğiz. Hem bölgemiz hem de ülkemiz için çok olumlu gelişmeler olacak. Petrol kuyularının ülkemize, bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Şırnak'ta 150 milyon varillik petrolün ardından bir noktada daha sondaj çalışmaları başlatıldı

BÖLGEDE Kİ PETROL İSTİHDAMA DA KAPI AÇACAK

Son zamanlarda sadece petrolün değil yeni kömür rezervlerinin de bulunduğunu ifade eden Bilgin, bu kapsamda sanayi bölgesinde faaliyete geçecek alanda 50 firmanın eleme paketleme tesisini kurarak 1500 kişiye istihdam sağlayacağını sözlerine ekledi. Daha sonra petrol arama sahasında kurban kesildi ve dua edildi.

Şırnak'ta 150 milyon varillik petrolün ardından bir noktada daha sondaj çalışmaları başlatıldı

Kaynak: AA / Güncel

Osman Bilgin Gabar Dağı Türkiye Aralık Şırnak Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

zübükzade:

secim bitene kadar ordanda bir 100 milyar varil cıkartırlar

7
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title