Haberler

"Şırnak'ta Kimse Evine Girmesin"

Güncelleme:

Deprem uzmanı Ahmet Mete Işıkara, Şırnak'lıları uyardı: Deprem bitmedi!

Zonguldak'ta gazetecilerin sorularını cevaplayan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, " Şırnak'ta kimse evine girmesin" uyarısında bulundu.

"DEPREM BİTMEDİ"

Işıkara, Şırnak depremi hakkında şunları söyledi:

"Şırnak'taki deprem bana göre bitmedi. Hasarlı evlere hiç kimse girmesin. Bir de müteahhide sorsun oradaki vatandaşlar. Ben güneyde doğup büyüyen bir insanım. Güneyde biz yazın yatağımızı dışarıya atardık. Dışarıda yatıp uyurduk. Dolayısıyla bir süre içeri girmesinler. Artçı depremlerden çok; orası iki defa 7'nin üzerindeki depreme sahne oldu. Türkiye'nin en uç tarafı. Dolayısıyla biraz dikkat edelim. Dışarıda geçirsinler"

"TSUNAMİ OLMAZ, BU KASITLI BİR SÖYLENTİ"

Işıkara, tsunami korkusu yaşayan Fethiyeliler'inse içini rahatlattı. " Fethiye'de tsunami söylentisinden dolayı insanlar evlerini boşaltmaya başlıyorlar. Ben çok üzüldüm bu habere" diyen Işıkara, şu açıklamayı yaptı:

"Tsunami, büyük depremden sonra oluşur. 10 Haziran'da Fethiye'de deprem oldu. Bunu takip eden bir iki saat içerisinde tsunami olsaydı olurdu. Şimdi 3-4 gün sonra tsunami diye bir şey olmaz. Dolayısıyla oradaki vatandaşlarıma benim mesajım; evlerine geri dönsünler, hiç gereği yok. Deprem Dede olarak bunu ilk defa söylüyorum. Tsunami tehlikesi yok Fethiye'de. Bu söylenti kasıtlı olarak çıkmış olabilir. Bunu 17 Ağustos'tan sonraki her depremde yaşadık. Amacı; toplumu rahatsız etmek, huzurunu bozmak. Bunlara itibar etmememiz lazım"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Fethiye Şırnak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title