Haberler

Şırnak Silopi'de, Bir Okul İçerisinde Rehberlik Sokağı Açıldı

Silopi'de, bir okul içerisinde rehberlik sokağı açıldıŞIRNAK'ın Silopi ilçesindeki Koç İlk ve Ortaokulunda görev yapan rehber öğretmenler olarak görev yapan 3 öğretmenin girişimleriyle okul içerisindeki bir koridor, öğrencilere ve ailelerine Rehberlik hizmeti verilmesi için Rehberlik...

Silopi'de, bir okul içerisinde rehberlik sokağı açıldı

ŞIRNAK'ın Silopi ilçesindeki Koç İlk ve Ortaokulunda görev yapan rehber öğretmenler olarak görev yapan 3 öğretmenin girişimleriyle okul içerisindeki bir koridor, öğrencilere ve ailelerine Rehberlik hizmeti verilmesi için Rehberlik sokağına dönüştürüldü. Rehber öğretmen Süleyman Yıldız, Rehberlik sokağını açmalarının amacını anlatırken, Öğrencilerimiz, koridoru ve odalarımızı aktif bir şekilde kullanmaktadır. Koridorlara masa bıraktık. Bir öğrenci ile görüştüğümüzde içerisi dolu oluyordu. Öğrencilerimizi alamıyorduk. Öğrenciler bizi beklerken dergi kitap okuyarak bir şeyler öğreniyorlar. Velilerimizde aynı şekilde buralarda oturup bizi bekliyordedi.

Silopi Koç ilk ve Ortaokulunda görev yapan Rehber öğretmenleri Kübra Duman Özcan, Tuğba Dönmez ve Süleyman Yıldız okulun karanlık ve aktif kullanılmayan koridoru canlandırmak için bir çalışma başlattı. Okul Müdürü Nurettin Kaden'den onay alan Rehber öğretmenleri koridorun boyanması ve ihtiyaçların karşılanması için esnaflardan ve diğer öğretmenlerden destek aldı. Malzemelerin temin edilmesinin ardından Öğretmenler, koridorun badana ve boyasını yaptı. Daha sonra aydınlatmanın yapılması ile yine kendi işçilikleri ile masa ve sandalyeler yaptırılarak, koridora özgün boyandı. Oturma düzeninin sağlanmasının ardından yapılan mini Kütüphane ile bekleme sırasında öğrenci velilerinin kitap okuması amaçlandı. Teneffüs ve boş derslerde öğrencilerin kendilerini geliştirmek için uğrak yeri olan rehberlik sokağı, kavga eden, aile içi şiddet gören, maddi ve manevi sorun yaşayan öğrencilerin sıkıntılarını Öğretmenlere aktaracağı rehberlik sokağında, öğretmenler bu sorunlara çözüm bulmaya çalışacak.

Rehberlik sokağı'nın açılışı için düzenlenen törene, Silopi Kaymakamı Savaş Konak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan ve Okul Müdürü Nurettin Kaden, okul öğretmetmenleri, öğrencileri ve velileri katıldı. Kaymakam Konak açılışı yapılan rehberlik sokağında incelemede bulundu. Odaları dolaşan Konak, öğretmenlerden rehberlik sokağı hakkında bilgi aldı. Rehberlik koridorunda kitap okuyan öğrencilerinden Sudenaz Onuk, Rehberlik sokağının çok olumlu olduğunu belirterek, Sıkıldığımda yada böyle içimde kötü bir duygu olduğunda gelip kitabımı okuyabiliyorum. Buranın böyle yapılmasından gerçekten çok mutluyum. Tavanlar renklenmiş, acayip güzel olmuş. Canım sıkıldığında, üzüldüğümde arkadaşımla kavga ettiğimde, bir sorun olduğunda rehberlik hocama gelip burada beraber konuşabilir, sorunlarımızı çözebiliriz dedi.

Öğrencilerden Muhammed Kerem Gedük ise, daha önce sorunları olduğunda arkadaşlarıyla çözüm bulamadıklarını, ancak oluşturulan bu sokaktaki bir masada oturarak, sorunlarını aktaracakları bir Öğretmenden yardım alabileceklerini söyledi.

Okulun rehber öğretmeni Süleyman Yıldız da, pasif haldeki koridoru canlandırdıklarını ve olumlu olarak kullanabilecekleri bir mekan haline getirdiklerini belirterek, Okul içinde odalarımız biraz sapa yerde kalıyordu. Koridorlarımızda odalarımızı biraz daha aktif hale getirmek için koridorda bir çalışma yapmayı planladık. Rehber öğretmenlerimiz ile birlikte düşündük. Koridoru renklendirip ışıklandırmasını arttırmak istedik. Bu şekilde işe başladık. Okul müdürümüz Nurettin Hoca çok destek oldu bize. Esnaflardan yardım aldık. Öğretmenlerimiz çok destek verdi. Onlar sayesinde böyle bir koridor yaptık. Koridordaki amacımız öğrencilerimiz koridoru ve odalarımızı aktif bir şekilde kullanmalarıdır. Koridorlara masa bıraktık. Bir öğrenci ile görüştüğümüzde içerisi dolu oluyordu. Öğrencilerimizi alamıyorduk. Öğrenciler bizi beklerken dergi kitap okuyarak bir şeyler öğreniyorlar. Velilerimizde aynı şekilde buralarda oturup bizi bekliyor. Koridorumuzun yapım aşaması yaklaşık 2 ay sürdü. İşçilik bize ait. Sadece birkaç şey satın aldık. Diğerlerini hep aldık. Boyaması, yer ve duvar boyası, masa sandalye yapmış olduğumuz sehpalar hepsi bize ait. Öğretmenlerimiz ile birlikte boyadık birlikte yaptıkdedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Yıldız Kübra Duman Silopi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title