Haberler

Şırnak İstanbul'da Çekilen Filmin İlk Gösterimi Sinema Salonu Olmayan Silopi'de Yapıldı

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki berber Mesut Bilişik'in başrol oynadığı ve çekimleri de İstanbul'da yapılan 'Bay kiling kayıp kolye' filminin tanıtım gösterimi sinema salonu olmayan Silopi ilçesinde gerçekleştirildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki berber Mesut Bilişik'in başrol oynadığı ve çekimleri de İstanbul'da yapılan 'Bay kiling kayıp kolye' filminin tanıtım gösterimi sinema salonu olmayan Silopi ilçesinde gerçekleştirildi.Yönetmen Esat Şekeroğlu tarafından çekimleri İstanbul'da yapılan 'Bay Kiling Kayıp Kolye' filminin ilk gösterimi Silopi Koç İlk-Ortaokulu konferans salonunda yapıldı. Kısa film gösterimine Silopi ilçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, Halk Eğitim Müdürü Osman Bilen, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. İlçede berberlik yapan sanat gönüllüsü Mesut Bilişik, kısa ve uzun metrajlı filmlerinin ardından kendisine başrol oyunculuk teklifi veren Esat Şekeroğlu'nun fantastik polisiye filmi 'Bay kiling kayıp kolye filminin İstanbul'daki çeşitli semtlerde gerçekleştirildi. Aralarında tanınmış Yeşilçam oyuncularından tecavüzcü Coşkun lakaplı Coşkun Göğen, Necdet Kökeş, İhsan Gedik, Cevdet Balıkçı ve Ali Güney'in de bulunduğu filmde berber Mesut Bilişik, dedektif polis rolünde yer aldı. Kayıp bir kolyenin çalınması üzerine konu alan filmde, fantastik çizgi film kahramanı Bay Kiling'in peşine düşen dedektif, her defasında bay kilingi elinden kaçırıyor. Cinayetlerin yaşandığı film serüveni kayıp kolyenin bulunması ve Bay Kiling'in kaçması ile sona eriyor. Bay Kiling 1965 yılında İtalya'da çizgi roman olarak yayımlanmış ve daha sonra Yönetmen Esat Şekeroğlu tarafından Yeşilçam'da sinemaya uyarlanmıştı.

Filimin sonunda salonda bulunan Mesut Bilişik, alkış yağmuruna tutuldu. İzleyiciler daha sonra sahneye çıkan Bay Kiling karakteriyle fotoğraf çektirdi. Filmi sonuna kadar izleyen Silopi Halk Eğitim Müdürü Osman Bilen, Bay kiling filmi fantastik bir sinema ürünü olmasına rağmen çok emek verilmiş. Çok ciddiyetle hazırlanmış bir film. Mesut Bilişik'in burada emeğini görüyoruz. Silopi'den bir vatandaşımızın çıkıpta İstanbullara kadar başrolde oynaması bizi gerçekten çok mutlu etti. Bir Silopili olarak bir konferans salonunda bu galayı gerçekleştirmiş olmak bile bizi çok mutlu etti. Burada aslındada bir ironide var. Yani Sinema salonu olmayan bir yerden çıkan bir gencin sinemada başrolde oynaması çok kayda değer bir durum dedi.

Vatandaşlardan Hacı Tur da, filmi çok başarılı bulduğunu belirterek, Gerçekten başarılı bir çalışma, böyle girişimci insanlara bütün bölgemizin ihtiyacı var. Bu büyük bir açılımdır. Mesut Bilişik ve ekibine teşekkür ediyoruz. Gençler için gerçekten büyük bir girişim başlattılar diye konuştu.

Filmin başrol oyuncusu Mesut Bilişik ise, Şırnak Silopili biri olarak bir filmde başrol oynamanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, İstanbul'da ünlülerinde içinde olduğu filimde başrolde oynadım. Bu filmin galasını yönetmen arkadaştan rica ettim. Buradaki Silopi halkına ücretsiz bir şekilde gösterdik. Gönül isterdi ki bir sinema salonumuz olsaydı. Ama sinema salonumuz olmadığı için okulun konferans salonunda galasını yaptık. Filmimiz polisiye fantastik film olduğu için biraz yöre halkına değişik geldi. Halkımız filimi beğendi. Bölgemiz sürekli olaylar ile anılıyor. Benim buradaki gayem bölgemizin imajını değiştirmek gençlerimizin yönünü sanata çevirmektir şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Şırnak Silopi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title