Haberler

Şırnak Hayalimin Ötesinde Güzel Bir Kent

Güncelleme:

Şırnak'a gelen sinema yönetmeni Arif Keskiner ve oyuncu Menderes Samancılar, sinema konulu söyleşiye katıldı.

Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın daveti üzerine Şırnak'a gelen sinema yönetmeni Arif Keskiner ve oyuncu Menderes Samancılar, kent merkezinde vatandaşlarla sohbet edip, sinema konulu söyleşiye katıldı. Arif Keskiner, söyleşide lise öğrencilerine Şırnak'ı hayal ettiğinin ötesinde güzel bir kent olarak gördüğünü söyledi.

Arif Keskiner ve Menderes Samancılar, ilk olarak vatandaşlarla parkta çay içip sohbet etti. Cudi Dağı manzaralı hatıra fotoğraf çektiren Keskiner ve Samancılar, daha sonra Sanayi ve Ticaret Odası'nda düzenlenen sinema konulu söyleşide lise öğrencileriyle bir araya geldi. Burada konuşan Keskiner, Şırnak'ı ihmal ettiklerini belirterek, bu ziyaretle de bunu telafi etmeye çalıştıklarını belirtti. Şırnak'ı hayal ettiğinin ötesinde güzel gördüğünü ifade eden Keskiner, "Düşündüğüm Şırnak dışında çok güzel bir Şırnak gördüm. Hayal ettiğim Şırnak ayrı bir dünyaydı. Burada uygar bir Şırnak gördüm. İnsanları sıcak, dost, candan. Bu duyguların Türkiye ile paylaşılması gerekiyor. Bu barış sürecinde de sanıyorum bunlar oluşacak. Tabi bu süreç hemen olacak bir şey değil, aceleye de getirmemek lazım. Yavaş yavaş, aşama aşama, bizim gibi insanlar buraya gelerek, bu süreci daha hızlandırabilirler. Aslında süreç çok güzel bir yöne doğru gidiyor. Aslında bizim televizyonlardan gördüğümüz bir Şırnak görmedik. Şırnak'ı ihmal etmişşiz, bu yüzden sizden özür diliyoruz" dedi.

Ünlü oyuncu Menderes Samancılar ise, Şırnak'ta film çekmek istediklerini kaydederek, "Buradaki hocalarımız Şırnak'a gelmemizi istediler. 'Şırnak'a sinema oyuncusu hiç gelmedi' dediler. Biz de tamam dedik ve gelmeye karar verdik. 2 aydır buraya gelme planlarını yapıyoruz. Kısmet bugüneymiş. Buraya gelmeden öncede Arif hocamla birlikte yüzlerce kitap gönderdik. Öykü, roman kargo ile gönderdik. Bugün burada öğrenciler ile film izleyip söyleşide bulunmaktan büyük onur duyuyorum" diye konuştu.

Şırnak Lisesi öğretmeni Hamza Tatar da yaptığı konuşmada, bu barış sürecinde sinema sanatçılarınını buraya gelmesinin halkların kaynaşması açısından da önemli olduğunu dile getirdi. Arif Keskiner ve Menderes Samancılar, söyleşi öncesi Arı Yetiştiricileri Birliği'ne giderek, burada arıcı kıyafeti giydi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Menderes Samancılar Arif Keskiner Şırnak Cudi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title