Haberler

Şırnak Barosu'ndan Tahir Elçi'nin Öldürülmesine İlişkin Açıklama

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, bunun kaybedilen son yaşam, lanetlenen son katliam olmasını istedi.

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, bunun kaybedilen son yaşam, lanetlenen son katliam olmasını istedi.

Şırnak Barosu'nca, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin basın açıklaması yapıldı. Cizre Adiye Sarayı önünde bir araya gelen avukatlar adına açıklama yapan Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, Cizre-Botan'ın bağrında büyütüp, yetiştirdiği bir büyük değerini daha kaybettiğini belirtti. Hayatını, Kürt sorununun çözümüne, hukuka, insan haklarına ve barışa adamış olan bir hemşehrilerini ve meslektaşlarını kaybettiklerini belirten Elçi, "Acımız büyüktür. Onu aramızdan alan karanlık eller ortaya çıkarılana dek ne acımızı ne öfkemizi soğutmamız mümkün değil. Ona değen o karanlık elleri lanetliyoruz. Tetiği çekenler kadar ona son bir buçuk ayda cehennem hayatı yaşatanları da affetmeyecek, unutmayacağız. Bugün ardından methiyeler düzen, timsah gözyaşları dökenlerin onu hedef haline getirmekten büyük bir keyif aldıklarını gördük ve bu kişi ve kurumların adalet önüne çıkarılması için elimizden geleni yapacağız. Biz sevgili Tahir'in dost ve arkadaşları olarak ona uzanan karanlık eller tüm detaylarıyla aydınlatılana dek bu suikastın takipçisi olacağız. Protokolde 5. sırada olan bir Büyükşehir Baro Başkanı'nın, güpegündüz sokak ortasında kameralar önünde öldürülmesine seyirci kalanların da adalet önüne çıkarılması için mücadele edeceğiz" dedi.

Tahir Elçi'nin yaşamının pusulası olan ve son açıklamasında bahsettiği sözlerin artık kendilerine emanet olduğuna dikkat çeken Elçi, "Barışın, hukukun, adaletin, nezaketin ve hoşgörünün temsilcisi Tahir Elçi'yi unutmayacağız ve unutturmayacağız. Onun katillerinin adalet önüne çıkarılması için her imkanı kullanacağız. Çünkü bu devletin Tahir Elçi' ye ve onu seven insanlara hakikati ortaya çıkarma ve adaleti sağlama borcu vardır" diye konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nuşirevan Elçi Tahir Elçi Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title