Haberler

Sinop'ta "Tarımsal Yenilik ve Bilgi Sistemi Bölge Grup Toplantısı"

Sinop Valisi Hasan İpek, “Türkiye’de bundan bir 6-7 yıl önceye kadar herkes Antalya’daki tüm seralar İsrail’den tohum alırken bugün, hemen hemen tüm tohumları kendimiz üretebilecek seviyeye geldik” dedi.

Sinop Valisi Hasan İpek, " Türkiye'de bundan bir 6-7 yıl önceye kadar herkes Antalya'daki tüm seralar İsrail'den tohum alırken bugün, hemen hemen tüm tohumları kendimiz üretebilecek seviyeye geldik" dedi.

Sinop'ta "Tarımsal Yenilik ve Bilgi Sistemi Bölge Grup Toplantısı" gerçekleşti. Sinop Ahmet Muhip Dıranas Otelinde gerçekleşen toplantı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Sinop İl Gıda, Tarım Hayvancılık Müdürü Şahin Değirmen'in ardından kürsüye gelen Sinop Valisi Hasan İpek, "Arkadaşlarımız ülkenin tarımsal alanda daha iyi ve daha verimli üretim yapabilmesi için enstitülerimiz ve teşkilatlarımız gayet ciddi bir şekilde çalışıyor. Türkiye'nin tarım ihtiyacını karşılayabilecek seviyeye geldik. Kivi gibi bir bitkiyi Türkiye'ye getirdiklerinde bu nedir diye herkes dalga geçmişti ama şimdi Türkiye'de ciddi bir oranda dikim üretimi var ve gerçekten de Türkiye'nin her tarafında rahatça bulabileceğimiz ve makul fiyatlarla bulabileceğimiz bir ürün haline geldi. Bizler Türkiye'de bundan bir 6 yıl 7 yıl önceye kadar herkes Antalya'daki tüm seralar İsrail'den tohum alırken bugün, hemen hemen tüm tohumları kendimiz üretebilecek seviyeye geldik. Sizlerin bu enstitülerin yaptıkları veya bu tarımla ilgilenen arkadaşlarımızın yaptığı güzel çalışmalar yine hayvansal üretim de ırk değişimi konusunda tohumlamalar konusunda güzel çalışmalar yaptınız yapıyorsunuz. Bu ülkenin gerçekten sizin gibi güzel bir üretime çalışan arkadaşlara ihtiyacı var. Hepimizin ihtiyacı var çünkü en önemli şeylerden bir tanesi insanların kendi kendine yetecek gıdayı üretebilmesi ülkelerin bağımsızlığının en önemli özelliklerinden bir tanesidir. Her şeyimiz olamasa bile biz kendi gıdamızı kendimiz üreterek bu ülkede, bu vatanda kendi başımıza kalabiliriz. Tabii, mutlaka milli ve manevi değerlere bağlılık olarak" diye konuştu. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Antalya Türkiye İsrail Sinop Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title