Haberler

Sınırın Ötesine Sıcak Yemek İkramı

Güncelleme:

Suriye'den kaçanların Türkiye sınırlarında zor şartlara rağmen bekleyişleri sürerken, Türkiye'den yapılan insani yardımlar göçmenlerin yüzlerinin gülmesini sağlıyor.

Sarp Özer - Suriye'deki olaylardan kaçanların Türkiye'ye girecekleri günü bekleyişleri sınırın karşısında zor şartlara rağmen sürerken, Türkiye'den yapılan insani yardımlar göçmenlerin yüzlerinin gülmesini sağlıyor.

Suriye'deki olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınmak isteyenlerin Suriye sınırındaki bekleyişleri sürüyor. Es-Selame Sınır Kapısı'ndaki göçmenlerin yardımına ise Türkiye'den gönderilen insani yardımlar koşuyor. Dağıtılan sıcak yemek ve gıda paketleri sayesinde rejimin saldırılarından kaçan Suriyeliler, karınlarını doyurabiliyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nca Es-Selame Sınır Kapısı'na getirilen gezici aşevinde sınırın ötesinde bekleyen insanlar için sıcak yemek hazırlanıyor. Büyük tencerelerde pişirilen yemekler kazanlara konuluyor. Bir araca dikkatlice yerleştirilen bu kazanlardaki yemekler daha sonra Suriyeliler'in kaldığı TIR geçiş alanlarına götürülerek dağıtılıyor. Yemek dağıtımı İHH Vakfı görevlilerince göçmenlerin kaldığı alanların girişinde yapılıyor.

Yemek almak isteyen aileler genellikle dağıtımın yapıldığı yere çocuklarını gönderiyor. Çocuklar ellerinde bazen küçük bir tabak bazen küçük bir kova bazen de pet şişeleri keserek oluşturdukları kaplarla yemek kazanlarının önünde sıraya giriyor. Yemeklerini alan çocukların mutluluğu da gözlerinden okunuyor.

-4 bin kişiye iki öğün sıcak yemek-

İHH İnsani Yardım Vakfı Acil Yardım Koordinatörü Serkan Öktem, Suriyeli göçmenlerin yaşadıkları sıkıntıları biraz olsun azaltmak için gezici aşevini Es-Selame Sınır Kapısı'na getirdiklerini belirtti.

Aşevinde günde 4 bin kişiye öğle ve akşam dağıtılmak üzere iki çeşit yemek çıkardıklarını belirten Öktem, "Buradaki insanların ihtiyaçlarını biraz da olsa giderebiliyorsak bu bizim için büyük mutluluk" dedi.

Suriyelilerin çok zor şartlarda beklediğini ifade eden Öktem, onların şartlarını düzeltmeye yönelik çalışmalarının olduğunu söyledi.

Bölgede çadırkent kurmayı düşündüklerini ve bu konuda vakıf yetkililerinin gerekli görüşmeleri sürdürdüklerini belirten Öktem, getirdikleri seyyar tuvalet ve banyonun da hizmete girdiğini anlattı.

"İnşallah Suriye'deki kriz bir an önce biter, bu insanlar da bir an önce rahata kavuşur" temennisinde bulunan Öktem, Suriyeli göçmenlerin acılarını biraz da olsa dindirebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti.

Yayıncı: Eyüphan Kılıç - ES-SELAME SINIR KAPISI

Kaynak: AA / Güncel

Sarp Özer Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title