Haberler

AFAD ve TDV'nin Yardımları Suriye'ye Gönderildi!

Güncelleme:

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve sivil toplum kuruluşlarınca temin edilen insani yardım malzemeleri, Suriye'ye gönderildi.

Çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Suriyeliler için hazırlanan gıda, meyve, sebze, tavuk ile giyim, kömür, battaniye, ayakkabı, çocuk bezi ve mamadan oluşan yardım malzemelerinin yüklendiği tırlar, Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndaki işlemlerin ardından tampon bölgedeki Suriye plakalı araçlara nakledildi.

170 BİN SURİYELİ BARINIYOR

İl Müftüsü Mahmut Karatepe, yaptığı açıklamada, sınırın diğer tarafında yaklaşık 170 bin Suriyeli'nin barındığını belirterek, günlük 10 bin kişilik sıcak yemek ile 60 bin ekmek göndermeye devam ettiklerini söyledi.

"VATANDAŞLARIMIZIN YOLLADIĞI GAZ SOBALARINI SURİYELİLERE GÖNDERİYORUZ"

Son günlerde Halep ve çevresindeki olaylar nedeniyle Telafer'den Türkmen ailelerin de sınıra yakın alanlara göç ettiğini aktaran Karatepe, şunları kaydetti:

"Bugün itibarıyla ilimize ulaşan 4 tır unu Suriye'ye göndermiş olduk. Bilindiği gibi, 10 bin kişilik sıcak yemek programımız devam ediyor fakat Türkmen kardeşlerimizin sorumluluğu da üzerimize bindikten sonra bu yemek kapasitesini biraz daha artırmayı planlıyoruz. Özellikle kış şartları olduğu için gaz sobası önem arz ediyor. Bölgede elektrik yok. Çadırlarda odun sobasını kullandırmak da zor. Katalitik sobadan da randıman alamadık. Hayırsever vatandaşlarımızın yolladığı gaz sobalarını Suriyelilere gönderiyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Karatepe Türkiye Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title