Haberler

Simit Camekanları Sahiplerini Buldu…

Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Noter Huzurunda Yapılan Çekilişle 300 Engelliyi Simit Camekanı Sahibi Yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası tarafından engelli vatandaşlara verilen simit camekanları noter huzurunda yapılan çekilişle yeni sahiplerini buldu.

Kocatepe Kültür Merkezi'nde yapılan çekilişe simit camekanı sahibi olmak için yapılan 944 müracaattan 300 kişi asil olarak kura ile belirlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, amaçlarının engelli vatandaşların yaşamlarına bir nebze katkıda bulunmak olduğunu belirterek," Aslında her birimiz bir engelli adayıyız.

Onun için engelli olmadan engellilerle beraber kol kola yaşamayı öğrenmemiz lazım. Amacımız siz engelli kardeşlerimiz kendileri kazançlarıyla ayakları üzerinde dursun istiyoruz. Kimseye muhtaç olmasın. 300 tane engelli vatandaşımız kendisi bizzat bu işten kendisi sebeplensin istiyoruz" diye konuştu.

Kızılay ve Ulus gibi merkezi bölgelerdeki simit camekanlarının birkaç sene üst üste kullanıldığı için çirkin bir görüntü oluştuğunu belirten Ali İlkbahar, "İçinizde Kızılay Ulus gibi ana arterlerde çıkanlardan bir isteğimiz var lütfen simit camekanlarını yenilemenizi istiyoruz. Çünkü sonuçta bunlar bir şehir mobilyası. Sizin camekanınız ne kadar güzel olursa ne kadar güzel görünürse müşteriye de o kadar cazip olur" dedi

Simit Camekanı Sahiplerine Uyarılar-

Simit camekanı sahiplerinin de önlük, eldiven kullanması gerektiğini, müşyerilere kibar davranması gerektiğini belirten Ali İlkbahar, bunun simit camekanını cazip hale getireceğini söyledi.

Simit camekanı sahiplerinin bir takım prensiplere uyması gerektiğini vurgulayan Ali İlkbahar, "Bunu sizin için söylüyorum niye çünkü bu prensiplere uymadığınız zaman simit camekanı iptal edilğinde sizin kadar üzüntü duyuyoruz.

Sonuçta da sizinle aramızda bir akit yapıyoruz sözleşme yapıyoruz. Bende diyorum ki tamam bende diyorum ki sen bu şartlara uymazsan bunu fesh edicem diyorum" diye kaydetti.

Ali ilkbahar sözleşme şartları gereği simit camekanı sahiplerinin uyması gereken kuralları şöyle sıraladı :

"Engelli kardeşimiz camekanın başında kendi duracak. Diyelim ki engelli bunu aldı ama tutma engeli var diyelim ki elleri yok, görme engelli göremiyor yani orada olduğu halde bile bunu işletme şansı yok. O zaman ona bir şans daha tanıyoruz.

Diyoruz ki anne baba kardeşlerden birisi durabilir, eğer evliyseniz eş veya çocuklardan birisi durabilir. Doktor onayı ile.Diyelim ki hiç gelecek durumda değil, yatalak gelemiyor. Yani çok aşırı rahatsız. Doktorumuzun onayı ile bunun gelmesini gerek görmüyoruz. Anne babası veya kardeşlerden birisi evliyse eş veya çocuklardan birisi. Bu prensiplere uyarsanız çok memnun oluruz"

Gramaja Dikkat

Simit camekanı sahibi olacak engellilerin mesailerine de dikkat etmesi gerektiğini belirten Ali İlkbahar, mesaiye riayet edilmesini,hastalık söz konusu ise fabrikaya bildirilmesini istedi.

Simitlerin belli bir gramajda satılması gerektiğini belirten Ali İlkbahar, "Simitçiler odasının belirlediği gramajlara uymanız lazım. Hangi fırından simitleri alıyorsanız bunu fatura ile belgeleyin" diye konuştu.

Şampiyon Ekmek Müjdesi-

Simit camekanı sahiplerinin isterlerse şampiyon ekmek te satabileceklerini müjdeleyen Ali İlkbahar, "Şampiyon ekmek satmak isterseniz bize bildirin üretimi ona göre ayarlayalım. Şampiyon ekmek çok tutuldu. Günlük 5 bin ile üretime başlamıştık, şimdi yüz bin civarında satıyoruz. Özellikle okul çağı çocuklarının beslenme çantasında ve kadınların çay partilerinde tercih ediliyor" dedi.

Daha sonra kura çekilişine geçildi. 62. Noter Başkatibi Hüseyin Bayram yönetiminde yapılan çekilişle bilgisayar ortamında 944 engelliden 300 asil simit camekanı sahibi belirlenirken, 644 yedek ise kendi aralarında sıralandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title