Haberler

Şimdi de Emine Erdoğan Kavgası

Emine Erdoğan'a Ödül Verilmesi Önerisi Gelmesi Krize Yol Açtı. CHP Öneriye Tepki Göstererek Toplantıyı Terk Etti

TBMM'de Anayasa değişikliği tartışmalarının gölgesinde yeni bir kavga yaşanıyor. Küresel Eylem İçin Parlamenterler (PGA) organizasyon komitesi, önceki gün TBMM'de bir toplantı yaptı. Toplantıda AK Parti'den, kadınlar konusundaki çalışmaları dolayısıyla Emine Erdoğan'a ödül verilmesi önerisi gelmesi krize yol açtı. CHP öneriye tepki göstererek toplantıyı terk etti

KÜRESEL Eylem İçin Parlamenterler (PGA) örgütünün 2324 Ekim tarihlerinde İstanbul'da yapılacak toplantısı için hazırlıklar hızlandı. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin adına TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit ve komisyonun başkanlık divanı, organizasyon komitesi olarak görev yapmaya başladı. Önceki gün TBMM'de yapılan ilk toplantıya AK Parti milletvekilleri Yaşar Yakış ile Özlem Türköne ve komisyondan da CHP'li Nevin Gaye Erbatur, AK Partili Edibe Sözen, Kemalettin Aydın, Fazilet Dağcı Çığlık, Aşkın Asan ve Alev Dedegil katıldı.

PGA merkezinden ekim ayında kadın ve barış konusundaki çalışmaları dolayısıyla ödül verilecek iki kişiden biri için aday önerisi istendiği için konu gündeme getirildi. Akşit, Emine Erdoğan'ı önerdi. Ancak CHP'li Erbatur, "Başbakan eşi olmaktan başka bir özelliği yok. Bir iki toplantıya katıldı diye ödül mü verilecek. Eğer eş durumundan verilecekse, Ahmet Necdet Sezer'in eşinin kadın eğitimi konusunda daha önemli çalışmaları oldu" diye tepki gösterdi.

Akşit, Emine Erdoğan'ın hem Ortadoğu'da, hem İstanbul'da hem de Avrupa'da kadın ve barış konusunda önemli toplantılara katıldığını belirterek bu ismi önerdiğini kaydetti.

Erbatur, "Başbakan eşi olarak toplantılara katılmak kolaydır. Ama sınırlı

kaynaklarıyla kadın hakları konusunda önemli çalışmalar yapan kadınlar var. Onlara ödül verilmesi gerekir. Aynur Bektaş, Güler Sabancı olabilir" önerisinde bulundu. "Eşler aday gösteriliyorsa, Hayrünnisa Gül'ün günahı ne?" diyerek Cumhurbaşkanı Gül'ün eşinin neden aday gösterilmediğini soran Erbatur, Akşit'in Emine Erdoğan önerisinde ısrar etmesi üzerine toplantıyı terk etti.

YA KABUL EDİLMEZSE?

Bu arada toplantıda bulunan bazı AK Partili milletvekillerinin de, Türkiye'nin önereceği adaya ödül verilip verilmeyeceğine PGA merkezinin karar verecek olması nedeniyle sıkıntı yaşanabileceğini belirterek, Emine Erdoğan'ın ABD'den veto yemesi durumunda olumsuz bir tablo oluşacağı konusunda uyarıda bulunması dikkat çekti. Ancak Akşit'in, PGA merkez ile görüşerek, "Önerdiğimiz adayı geri çevirecekseniz aday önermeyebiliriz" diye tepki gösterdiği öğrenildi.

Bu toplantının ardından organizasyon komitesinde yer alan milletvekillerine, "Adaylarınızı önerin" diye yazı gönderildi. PGA'nın ödül verdiği kişiler arasında Yaser Arafat'ın eşi Süha Arafat da bulunuyor.

Kaynak: Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title