Haberler

Simav ' da Konut Sevinci

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde 19 Mayıs'taki 5.9'luk depremde konutları ağır hasar gören 704 depremzedenin dün ertelenen konut kura çekimi bugün yapıldı.

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde 19 Mayıs'taki 5.9'luk depremde konutları ağır hasar gören 704 depremzedenin dün ertelenen konut kura çekimi bugün yapıldı. Kura çekimi Simav Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Kütahya Vali Yardımcısı ve Simav Kaymakam Vekili Mustafa İngenç, DP'li Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Afet ve Acil Durum İl Müdürü Vedat Ateş'in de hazır bulunduğu kura çekimi için depremzedeler saat 08.00'de düğün salonunda yerlerini aldı. Noter huzurunda başlayan kura çekimi saat 15.00'te son buldu. Kura sonucu 85 metrekarelik kullanım alanı bulunan yeni konutuna istediği yerden kavuşanlar sevinirken, biraz yüksek kesimlerdeki bloklardan konut sahibi olanlar ise buruk bir sevinç yaşadı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Merkezi (AFAD) Kütahya İl Başkanı Vedat Ateş, kura sonucu Muradınlar Mahallesi'nde yeni konutlarına kavuşan hak sahiplerine anahtarlarını 19 Kasım Cumartesi günü vereceklerini o nedenle konutlarının başında hazır bulunmalarını istedi.

Ateş, konumuna göre fiyatların 65 bin lira ile 87 bin lira arasında değiştiği deprem konutlarının paralarının ilk iki yılı ödemesiz 20 yılda ve faizsiz ödeneceğini bildirdi. Anahtar tesliminin ardından konutlara ısı vermeye başlayacaklarını ifade eden Ateş, yerini beğenmeyenlerin isterlerse kendi aralarında değişim yapabileceklerini kaydetti.

Öte yandan, kura çekiminin ardından yeni konutlarını merak edenler soluğu Muradınlar Mahallesi'nde aldı. Ancak konutları TOKİ adına yapan müteahhit firmalar bölgede bazı işlemlerin sona ermediğini belirterek evsahiplerini içeriye almadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title