Haberler

Simav'da 4 Ağıl, 4 Samanlık Yandı, 17 Koyun Telef Oldu

Kütahya'nın Simav İlçesi Gümüşsu Beldesi'nde iftar saatinde çıkan yangında 4 ağıl, 4 samanlık yanarken 17 küçükbaş hayvan da telef oldu.

Kütahya'nın Simav İlçesi Gümüşsu Beldesi'nde iftar saatinde çıkan yangında 4 ağıl, 4 samanlık yanarken 17 küçükbaş hayvan da telef oldu. Simav başta olmak üzere çevre beldelerden gelen 9 arazözün kısa sürede müdahalede bulunduğu yangının evlere sıçramadan söndürülmesi ile faciadan dönüldü.

İlçe merkezine 13 kilometre uzaklıktaki Gümüşsu Beldesi'nde Rasim Sicim, Hasan Hüseyin Üzmez, Ahmet Üzmez ve Ali Akkaş'a ait bitişik haldeki samanlıklardan birinde dün saat 20.10 sıralarında belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede bitişiğindeki ağıllara sıçrayan yangında, 17 küçükbaş hayvan telef oldu. Yangına Gümüşsu, Simav ve çevre belediyelerden gelen 9 arazözle müdahale edildi. Vatandaşların da destek verdiği çalışmalar sonucunda yangın, evlere sıçramadan söndürüldü. Yangının kontrol altına alınması ardından iş makinelerinin yardımı ile enkazlar kaldırılınca telef olan hayvanlar ortaya çıktı.

Gümüşsu Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Adıgüzel itfaiye ekiplerinin yangının çıkış nedenini belirlemek ve hasar tespiti çalışma başlattığını söyledi. Adıgüzel, "Beldemiz büyük facia atlattı. İftar vakti çıkan yangın çevredekiler ve itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu konutlara sıçramadan söndürüldü. Konutların çoğu tahtadan yapılmış eski evlerden oluşuyor. Verilmiş sadakamız varmış" dedi. - Kütahya / Simav

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kütahya Simav Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title