Haberler

Silopi'de Aşiret Lideri, 15 Temmuz Şehitleri İçin Kurban Kesti

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi Görümlü Beldesi'nde oturan ve yıllarca terörle mücadelede güvenlik güçleriyle birlikte hareket eden Bersuva Aşireti lideri Abdulkerim Özdemir, 15 Temmuz şehitleri için 24 küçük, 1 de büyükbaş kurban keserek mevlit okuttu.

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi Görümlü Beldesi'nde oturan ve yıllarca terörle mücadelede güvenlik güçleriyle birlikte hareket eden Bersuva Aşireti lideri Abdulkerim Özdemir, 15 Temmuz şehitleri için 24 küçük, 1 de büyükbaş kurban keserek mevlit okuttu. Kesilen kurban etlerini de taburdaki askerler ile köylülere dağıtan Özdemir, "Keşke şartlar elverseydi de 10 bin kurban kesebilseydim" dedi.

Şırnak bölgesinde yaklaşık 5 bin kişiden oluşan ve yıllarca terörle mücadelede etkin görev üstlenen Bersuva Aşireti lideri ve eski korucubaşı Abdulkerim Özdemir, geçen yıl 15 Temmuz darbe girişimi gecesi gelişmeleri televizyondan takip ettiğini, halkın gösterdiği mücadeleyle darbenin bertaraf edilmesinden duygulandığı için oğlunu telefonla arayarak 10 kurban kestirdiğini söyledi. O günden beri aralıklarla sık sık şehitler için kurban kestiren Özdemir, 1 yıl içerisinde yaklaşık 100 kurban kestirdi. En son dün 24 küçük ve 1 de büyükbaş hayvanı kurban olarak kesen Özdemir, şöyle dedi:

"Şehitlerimiz için ne yapsak azdır. 15 Temmuz 2016 darbe gecesinde Ankara'da olan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'in çağrısını televizyonlardan izledim. Çok etkilendim ve duygulanmıştım. Halkın gösterdiği mücadele karşısında darbe bertaraf edilmişti. Ben de oğlumu telefonla aradım. O gecenin sabahında 10 kurban kestim. Bugüne kadar belli aralıklarla şehitlerimiz için 100'e yakın kurban kestim. Kestiğim kurban etlerini de buradaki mehmetçiklerimize ve köylülerimize dağıtıyoruz. Bugün de yine şehitlerimiz için kurban kestik ve mevlit okuttuk. Şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Keşke şartlar elverseydi de 10 bin tane kurban kesebilseydim. Bugün kestiğimiz kurban etlerini de Gürümlü Jandarma Taburu ve yine köylülerimize dağıttık. Allah kabul etsin."

Okunan mevlit sonrası asker ve köylüler hep bir arada, şehitler için dua ettikten sonra ikram edilen yemekleri yedi.

- Silopişırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Silopi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
title