Haberler

'Sıfırcı Hoca' Kurthan Fişek Son Yolculuğuna Uğurlandı

'Sıfırcı Hoca' lakabıyla da tanınan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Kurthan Fişek için Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

'Sıfırcı Hoca' lakabıyla da tanınan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurthan Fişek için Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Geçtiğimiz gün Bebek'teki evinde ölü bulunan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fişek için bugün Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. 70 yaşında hayatını kaybeden 'Sıfırcı Hoca' lakaplı Fişek için düzenlenen cenaze törenine eski İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, eski Bakanlardan Ahmet Tan ve Fikret Ünlü, TBMM İdare Amiri Salim Uslu, köşe yazarları Emin Çölaşan ve Hıncal Uluç ile eski milletvekilleri, Fişek'in çalışma arkadaşları, öğrencileri ve ailesi katıldı. Cenazeye Fişek'in öğrencisi olan, eski İçişleri Bakanlarından, Yenipazar Kapalı Cezaevi'nde yatan Mehmet Ağar da çelenk gönderdi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Fişek'in hem çalışmaları, hem de kişiliği ile sevilen bir insan olduğunu belirterek, kaybının çok üzüntü verici olduğunu vurguladı. Kurtan hocanın çok iyi bir bilim adamı olduğunu vurgulayan İbiş, "Kurthan Hoca insan sevgisiyle doluydu ve dobra bir insandı. Kurthan Hoca'nın kaybını Türkiye açısından bir kayıp olarak görmemiz gerekir. Çünkü o Türkiye'ye malolmuş bir insandı. Işıklar içinde yatsın" dedi.

Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Yalçın Karatepe ise, Fişek hakkında hiçbir zaman olumsuz bir değerlendirmeye rastlamadığını dile getirdi. Fişek'in öğrencileri de cenaze töreninde yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi.

Fişek'in cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından alkışlar eşliğinde omuzlara alındı. Fişek'in cenazesi Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Üniversitesi Murat Başesgioğlu Kocatepe Bebek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title