Haberler

Dünyanın En Büyük Elmaslarından Biri 6,5 Milyon Dolara Satıldı! Geliri Yoksullara Gidecek

Güncelleme:

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'a ait dünyanın en büyük işlenmemiş elmaslarından biri olan 709 karatlık Barış Elması, 6,5 milyon dolara satıldı.

New York'ta Sierra Leone Hükümeti tarafından ülkedeki yoksullara yardım etmek ve kalkınma projeleri geliştirmek amacıyla açık artırmaya çıkarılan elmasın sahibi, İngiliz mücevher markası Graff Diamonds'ın başkanı Laurence Graff oldu.

GELİRİ YOKSULLARA DAĞITILACAK

Elmasın satışından elde edilen gelirin yarısı, özellikle ülkenin doğusunda elmasın bulunduğu Koryardu köyünde temiz su, elektrik, eğitim ve sağlık projeleri için kullanılacak.

ÖNCEKİ SEFER DAHA YÜKSEK BİR TEKLİF ALMIŞTI

Dünyadaki en büyük 14'üncü elmas, geçen mayıs ayında yine New York'ta bir müzayedede satışa çıkarılmış ancak Sierra Leone Hükümeti 7,8 milyon dolarlık teklifi kabul etmemiş ve elmas satılmamıştı. "Barış Elması", bu müzayedede daha önce verilen tekliften daha düşük bir fiyata el değiştirdi.

BİR PAPAZ BULDU

"Barış Elması", mart ayında Kono bölgesinde yer alan Koryardu köyünde Emmanuel Momoh adlı Hristiyan bir papaz tarafından bulunmuş, papaz elması hükümete teslim etmişti.

Sierra Leone'da 1990'lu yıllardaki iç savaşta bu değerli taşlar silah alımı için kullanılmış ve "kanlı elmaslar" adı verilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Sierra Leone Laurence New York Afrika Komik - İlginç Yaşam Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri!
500

Yorumlar (5)

Kemal:

Yazıktır şu Afrika insanlarına Dünyanın Elmas rezervini barındırıyorlar ama yoksulluktan açlıktan ölüyorlar Kahrolsun şu insanlara para için zulüm edenlere sömürenlere Birde insan haklarından bahsederler insanlığı olmayan Batı ülkeleri. . . .

13
0
yanıtYanıtla
Pınar:

Çok ilginçtir Papazın biri, adamların kendi ülkesinde elmas buluyor ve kendi hükümetine emanet ediyor :) Elmas satılıyor ve yine bulunan ülkeye yardım olarak kullanılıyor. Bunun adı yardım oluyor :) O kadar sömüyoruyoz bu kadar olsun diye düşündüler sanırım. Bu yer altı zenginliğe sahip ol ama başka bir ülkeden biri bulup yine sana yardım için kullansın. Hey Allahım.

5
1
yanıtYanıtla
zeki manduz:

bende şünusöylerım kimolürsa olsun her hangi suçuz ve caresız bir canlıya zulum ediyorsa kör ve saresız kalsın

1
0
yanıtYanıtla
HASTASIYIZ DEDE:

6. 5 in acaba kacı yoksullara kaçı zenginlere gidicek :)

1
0
yanıtYanıtla
SES:

KIYAMET HAZIRLIKLARI YAŞANANLAR. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title