Haberler

Sıcaktan Kaçan Tatilciler, Soluğu Akdeniz ve Ege Sahillerinde Alıyor

Ege sahillerindeki tatil mekanlarına akın ediyor.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Bursa'da bunalan vatandaşlar, Akdeniz ve

Ege sahillerindeki tatil mekanlarına akın ediyor.

Yaz döneminde yıllık izinlerini kullananlar, ağırlıklı olarak Akdeniz ve Ege kıyılarını mesken tutuyor. Hafta içinde 30 bin, hafta sonunda da 50 bine yakın yolcunun uğradığı Bursa Şehirlerarası Terminali'nde Ramazan öncesi yoğunluk devam ediyor. Ağırlıklı olarak tatil için Türkiye'nin güneyine akın eden tatilcilere hizmet veren otobüs işletmecileri ek seferler yapıyor. Yaz döneminin başlamasıyla yoğunluğun artarak devam ettiğini belirten işletmeciler, Ramazan ayına kadar bu durumun süreceğini, bayramda ise yolcu sayısında patlama yaşanacağını ifade etti.

Pamukkale Turizm Bölge Koordinatörü Şener Çeçen, Bursa Terminali'nin yoğun dönemlerinden birini daha yaşadığını belirterek, tatilcilerin ağırlıklı olarak Akdeniz ve Ege sahillerini mesken tuttuğunu ifade etti. Yoğunluktan memnun olduklarını kaydeden Çeçen, tatilcilerin Ramazan ayının başlangıcındaki birkaç günlük süreyi tatil için değerlendirdiğini söyledi. Çeçen, "Yolcuların taleplerini karşılamaya çayışıyoruz. Terminalde hafta içi 25 bin, hafta sonu da 50 bine yakın yolcu Türkiye'nin dört bir yanına gidiyor. Yaz döneminde yoğun mesai harcıyoruz. Bu yoğunluktan biz memnunuz. Beklediğimiz yolcu sayısına ulaştık" dedi.

Yolcuların ağırlıklı olarak sahil bölgelerini tercih ettiğini ifade eden Çeçen, "Sefer sayılarımızı artırdık. Geçen hafta köprüdeki çalışmalar sebebiyle İstanbul hattında ciddi sıkıntı yaşadık. 2 ila 6 saat arasında seferlerimiz rötar yaptı. Ama son 2 gündür her şey yolunda. Ramazan ayında yoğunlukta bir düşüş olur. Ramazan ayında yolcu sayısında azalma olacaktır. Ama bayrama bir hafta kala yoğunluk bir kez daha başlayacak" diye konuştu.

Aşırı sıcak hava sebebiyle firmalar yolculara farklı hizmetler de sunuyor. Çeçen, yolculuklarda vatandaşlara dondurma servisi de yaptıklarını söyledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Akdeniz Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title