Haberler

Sezer'den Vatandaşlara Oy Kullanın Çağrısı

Sezer, Vatandaşlara Oy Kullanma Çağrısında Bulunarak, 'Seçimlerde Oy Kullanmak, Seçmen Sıfatını Kazanmış Her Türk Yurttaşının Hakkı ve Aynı Zamanda Yurduna Karşı Ödevidir'dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, vatandaşlara oy kullanma çağrısında bulunarak, ''Seçimlerde oy kullanmak, seçmen sıfatını kazanmış her Türk yurttaşının hakkı ve aynı zamanda yurduna karşı ödevidir''dedi.

Sezer, ''19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'' dolayısıyla yayınladığı mesajda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın yurdun her köşesinde, her yaştan gençlerle ve büyük bir coşkuyla kutlandığını ifade etti.

Sezer, ''Aynı zamanda bugün, laik, demokratik Cumhuriyet'e, Yüce Atatürk gibi bir Önder'e ve O'nun izinden yürümeye ant içmiş kuşaklara sahip olmanın gururunu da yaşıyoruz'' dedi.

Ulusal kurtuluşun başlangıcı olan 19 Mayıs'ı doğum günü kabul ettiğini belirten Sezer, ''Şanlı tarihimizin önemli bir dönüm noktası olan 19 Mayıs, bu yönüyle Atatürk'ün Ulusuyla özdeşleşmesini en güzel biçimde yansıtan bir gün olarak belleklere kazınmıştır'' ifadesini kullandı.

Atatürk'ün, kurduğu Cumhuriyet ve gerçekleştirdiği devrimlerle toplumu, devleti ve kurumları çağdaş bir yapıya kavuşturduğunu belirten Sezer, Cumhuriyet yönetiminin, yurttaşları yurdunun ve devletinin gerçek sahibi kıldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Sezer, laik ve demokratik Cumhuriyet'in kurulmasının, yurttaşlara önemli kazanımlar sağladığını, Türk Ulusu'na çağdaş dünyanın kapılarını açtığını belirterek, şöyle devam etti:

''Cumhuriyet yönetimi herkesi kucaklamış, yurttaşların tümünü eşit haklara sahip kılmış, kadın-erkek ayırımına yol açan çağ dışı düşünceyi ortadan kaldırmış, bireyin özgürleşerek haklarına kavuşmasının ve onları demokratik bir ortamda kullanmasının yolunu açmıştır. Kısacası, Cumhuriyet, yurttaşlarımızın çağdaş bir toplum düzeninde onurlu bir yaşam sürmelerini olanaklı kılmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk'ün başlattığı Türk Devrimiyle, aydınlık yarınlara yönelmiştir. Türkiye, tarihe ve insanlığa mal olmuş bir önder olan Atatürk'ü yetiştirmenin verdiği gurur ve güvenle, O'nun ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde çağdaş dünyanın saygın bir üyesi olma yolunda yürümeyi sürdürmüştür.

Bugün, Türk insanının yaşamını huzur ve güven içinde sürdürmesini, Cumhuriyetimizin kazanımlarına, tekil devlet yapımıza, tek devlet, tek ulus, tek bayrak ülküsüne bağlılığımıza borçlu olduğumuz unutulmamalıdır.''

-'Seçimlerde mutlaka oy kullanın''-

Cumhurbaşkanı Sezer, mesajının sonunda, yurttaşlara ''seçimde oy kullanma'' çağrısı yaparak, şunları kaydetti:

''Seçimler, demokrasilerin gereği, bizi yönetecekleri belirlemenin yoludur. Seçimlerde oy kullanmak, seçmen sıfatını kazanmış her Türk yurttaşının hakkı ve aynı zamanda yurduna karşı ödevidir. Bu ödev, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği yönünden yaşamsal önemdedir.

Ayrıca, her çağdaş insan kendini yönetecekleri belirlemek için mutlaka seçimlerde oy kullanmak zorundadır. Bu, aynı zamanda uygarlık göstergesidir. Tüm yurttaşlarımızın üzerlerine düşen bu görevi, büyük bir özenle ve sorumluluk bilinci içinde yerine getireceğinden kuşku duymuyorum.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title