Haberler

Şeyh Uçar Ebediyete Uğurlandı

Şeyh Sait Uçar 5 Bin Kişi Tarafından Son Yolculuğuna Uğurlandı.

ŞANLIURFA'da, binlerce müridi olan ve dün hayatını kaybeden Kadiri tarikatı şeyhlerinden 75 yaşındaki Salih Uçar gözyaşları arasında toprağa verildi. Tarikat şeyhi Uçar, arbene çalan ve ellerinde Türk bayrakları taşıyan müritleri tarafından tekbirler arasında defnedildi.

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi Köseler Köyü'nde yaşayan 14 çocuk babası 75 yaşındaki Şeyh Salih Uçar, önceki gün tedavi gördüğü Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Uzun süredir diyabet ve akciğer kanseri tedavisi gören Kürt kökenli Şeyh Uçar'ın ölüm haberi, müritleri arasında üzüntüye yol açtı.

Dün hayatını kaybeden Salih Uçar için bugün Suruç'un Köseler Köyü'nde cenaze töreni düzenlendi. Şeyh Uçar'ın cenazesine katılmak için bölge illerinin yanı sıra Suriye ve Irak'tan binlerce müridi Şanlıurfa'ya geldi. Sabah erken saatlerde Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan şeyhin cenazesi, yüzlerce araçlık konvoyla Köseler Köyü'ne götürüldü. Köseler Köyü camisinde kılınan cenaze namazının ardından Uçar'ın tabutu omuzlara alınarak köy mezarlığına götürüldü. Türk bayrağı ile tarikatın yeşil bayraklarının taşındığı cenaze töreni sırasında, jandarmada mezarlık ve köy içerisinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Omuzlarda taşınan tabutun önünde bulunan müritleri arbene çalarken, 5 bin kişilik kalabalık ise sık sık tekbir getirdi. Dualar eşliğinde toprağa verilen Şeyh Uçar'ın, bazı müritlerinin mezardaki toprağı yanlarına aldıkları da görüldü.

Defin töreninin ardından Uçar'ın müritleri tarafından köyün bir odasında zikir töreni yapıldı. Def eşliğinde zikre katılan ve aralarında çocuklarında bulunduğu çoğunluğu beyaz cübbe giyen kalabalık, ilahiler söyleyip, dualar etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title