Haberler

Seydişehir de Anlamlı Buluşma

Güncelleme:

Cumhuriyet Yaşıtları, Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna verilen yemekte duygusal anlar yaşandı.

Cumhuriyetimizin 89. yılı kutlamaları kapsamında Konya Valisi Aydın Nezih DOĞAN ve eşi Hatice Doğan hanımefendinin de katılımıyla Cumhuriyet Yaşıtları, Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna verilen yemekte duygusal anlar yaşandı.

Seydişehir Kaymakamlığınca daha önce tespiti yapılan, ilçe genelindeki 34 Cumhuriyet Yaşıtı vatandaş evlerinde ziyaret edilmiş, Cumhuriyet Bayramı programında da protokolde bayrama gelebilecek olan Cumhuriyet Yaşıtları, 22 Şehit Ailesi ile 8 Kore ve 49 Kıbrıs 6 Güneydoğu Gazisi ile birlikte bayram büyük bir coşkuyla kutlanmıştı.

Bu etkinliklerin devamı olarak, Seydişehir Kaymakamlığınca İlçe genelindeki Cumhuriyet Yaşıtları, Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna bir yemek verildi.

Yemekte konuşan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Kaymakam Tuncay Sonel' in düzenlediği programın herkesin her zaman arzu ettiği, bir araya gelmek için çırpındığı ama çeşitli engellerle gerçekleştiremediği bir proje olduğunu kaydetti.

Doğan;" Türkiye gibi bin yılık Anadolu tarihi olan 2 bin yılı aşmış medeniyet geçmişi olan bir milletin yaşadığı topraklarda son yüzyılda bile ne kadar büyük problemle karşı karşıya kalmışız. Aramızda Cumhuriyet kadar yaşlı olanlar var. Yakınlarını İstiklal Harbinde kaybetmiş olanlar var. Uzun süredir de güney doğuda mücadele etmeye çalıştığımız bir terör belamız var. Burada şunu hatırlamamız lazım. Biz büyük milletiz. Bu topraklarda bin yıldır varız ve binlerce yıl daha var olmaya hazırız."dedi.

Kaymakam Tuncay Sonel, ; Seydişehir'de 34 Cumhuriyetle yaşıt, 22 şehit ailesi, 8 Kore gazisi, 49 Kıbrıs gazisi, 6 güney doğu gazisi var. Sizler her zaman başımızın tacısınız. Başta Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, şehitlerimizi, vatan uğruna, ezan uğruna, toprak uğruna hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum, ayrıca Seydişehir ailesi olarak sayın Valimizin önderliğinde biz fikri ile her zaman ve her yerde sizlerin yanınızdayız. Ayrıca burada bizleri ağırlayan Günaydın Tesisleri yöneticisi Hüseyin bey kardeşime de teşekkür ediyorum" dedi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve eşi Hatice Doğan yemeğe katılan tüm Cumhuriyet Yaşıtları, Şehit Aileleri ve Gaziler ile onların çocuklarına çeşitli armağanlar takdim etti.

Yemeğe katılan Cumhuriyetle yaşıt Hasan Kaya ;" bu yıl ilk kez kaymakam bey geldi ve evimizde bizleri ziyaret etti. Şimdide bizleri bu programa davet ederek onurlandırdı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Burada Vali beyimizin de olması bizi çok mutlu etti. Allah razı olsun Valimizden" diyerek duygularını dile getirdi.

Şehit İsa Top'un annesi Dudu Top;" kendi oğlumuz gibi aynı. İç içe oldu. Bizimle bir oldu. Yoksullara da, şehit ailelerine yaşlılara gazilere hepsine bir oldu. Böyle ayrım yapmadı bir oldu tam oldu. Valimiz, Kaymakamımız, Başkanımız, Komutanımız hepsi burada bizleri yalnız bırakmıyorlar sağolsunlar" dedi.

Şehit babası Mehmet Öncel ise; "Devlet arkamızda ona seviniyoruz. Yalnız bırakmıyorlar. Valimiz, kaymakamımız, garnizon komutanı hiçbir zaman yalnız bırakamıyorlar. Onlara müteşekkiriz" dedi.

Kore Gazisi Mehmet Ağaçdelen ise ;" hatırlanmanın çok güzel olduğunu ifade ederek bizler çok zor dönemler geçirdik. Bir gecede birçok arkadaşımı şehit verdik. Böylesi hatırlanmak bizleri oldukça mutlu etti. Bu programı düzenleyenler sağolsunlar"dedi.

Yemeğe Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve eşi Hatice Doğan, Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel ve eşi Handan Sonel, Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Oyanık, Emniyet Müdürü Yahya Günay, Askerlik Şubesi Başkanı Kamil Güngör ile İlçe Müftü vekili Ahmet Müjdeci' nin yanı sıra Yazı İşleri Müdürü Hasan Kökener ve Vakıf Müdürü Musa Toklu ile Cumhuriyet Yaşıtları, Şehit Aileleri, Kore, Kıbrıs ve Güney Doğu Gazileri aileleri birlikte katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tuncay Sonel Seydişehir Konya Kore Güncel Haberler

title