Haberler

Servis Şoförlerine Cep Telefonu Uyarısı

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde öğrenci taşıyan servis araçlarının şoförlerine uyarı toplantısı düzenlendi.

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde öğrenci taşıyan servis araçlarının şoförlerine uyarı toplantısı düzenlendi. Trafik polisi Sait Demir, şoförlere seyir halindeyken cep telefonları ile yapılan konuşmaların alkollü sürücünün araç kullanmasından daha tehlikeli olduğunu anlatarak, 'cep telefonlarınızı kapalı tutun' uyarısında bulundu.

2011- 2012 Eğitim ve Öğretim yılının başlayacak olması nedeniyle Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü, öğrenci taşıyan servis araçlarının şoförleri için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen toplantıya öğrenci taşıyan servis araçlarının şoförleri ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kenan Koç katıldı.

'CEP TELEFONU ALKOLDEN DAHA TELİKELİ'

Şoförleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyaran Baş polis Güreli Alagöz ve trafik polisi Sait Demir, sürücülerden seyir halinde cep telefonu ile konuşmamalarını istedi. Trafik polisi Sait Demir, hazırladığı slaytlarla bilgiler vererek şunları anlattı:

"Hareket halinde iken cep telefonları ile yapılan konuşmalar, alkollü sürücünün araç kullanmasından daha tehlikelidir. Bu nedenle hareket halinde iken cep telefonlarınızı kapalı tutun. Yorgunluk, uykusuzluk ve 1, 5 saat araç kullandıktan sonra kendinize en az 10 dakika mola veriniz. Araçlarınızı hızlı kullanmayınız. Servis araçlarında mutlaka her çocuk için emniyet kemeri bulunmalıdır. Araçlarınızı sürekli kontrol ediniz. Ayakta yolculuk yapılmasına asla müsaade etmeyiniz. " - Kırklareli / Lüleburgaz

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title