Haberler

Şentürk: "Yaşlı Nüfusun İhtiyaçlarına Cevap Verecek Yenilikçi Alanlara İhtiyaç Var"

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, giderek artan yaşlı nüfusun gereksinimlerine dikkat çekerek, “Toplumun yaşlanması ile birlikte yaşlı nüfusun hem ev ortamında, hem de kamusal alanda karşılaştığı zorluklara ve ihtiyaçlara cevap verebilecek teknolojik ve yenilikçi alanlara gerek duyulmaktadır” dedi.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, giderek artan yaşlı nüfusun gereksinimlerine dikkat çekerek, "Toplumun yaşlanması ile birlikte yaşlı nüfusun hem ev ortamında, hem de kamusal alanda karşılaştığı zorluklara ve ihtiyaçlara cevap verebilecek teknolojik ve yenilikçi alanlara gerek duyulmaktadır" dedi.

İstanbul The Marmara Otel'de dün başlayan ve 3 gün sürecek Avrupa Standardizasyon Zirvesi devam ediyor. 33 ülkeden 274 katılımcının yer aldığı "3. Standardizasyon Zirvesi"nin açılış konuşmasını yapan TSE Başkanı Şentürk, yaşlı nüfusun ev ve kamusal alanda karşılaştığı zorluklara cevap verebilecek teknolojik ve yenilikçi alanlara gerek duyulduğunu söyledi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Avrupa Standardizasyon Zirvesi'ne ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren TSE Başkanı Hulusi Şentürk, "Tüm dünyada olduğu gibi her ne kadar Avrupa ülkelerindeki kadar olmasa da, ülkemiz de de yaşlı nüfus her geçen gün artmakta ve yaşlı nüfusa yönelik hizmetler büyük önem taşımaktadır. Toplumun yaşlanması ile birlikte, yaşlı nüfusun hem ev ortamında hem de kamusal alanda karşılaştığı zorluklara ve ihtiyaçlara cevap verebilecek teknolojik ve yenilikçi alanlara gerek duyulmaktadır. Toplumun, özellikle yaşlıların hizmetlerindeki teknolojik konforun artması ile birlikte, yeni piyasa ve büyüme fırsatları da ortaya çıkmaktadır. 'Standardizasyon Yaşlı Nüfusu Nasıl Destekler' ana temalı Avrupa Standardizasyon Zirvesi'nin, ulusal ve uluslararası düzeyde yaşlı nüfusa yönelik sağlık bakımı, aktif ve sağlıklı yaşlanma, beceriler kazandırılması, boş zaman aktiviteleri, kentsel planlama ve tasarım gibi standardizasyona ihtiyaç duyulan alanların belirlenmesine önemli katkılar sağlanacağına inanıyorum" dedi.

"TECRÜBELERİMİZİ PAYLAŞMAYA HAZIRIZ"

TSE olarak, hizmet standartları ve hizmetlerin belgelendirilmesi konusundaki tecrübelerini katılımcılar ile paylaşmaya hazır olduklarını vurgulayan Şentürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CEN-CENELEC platformunun ürün standartları konusundaki tecrübeleri tartışılmaz bir husustur. Ancak, özellikle zirvenin ana teması da olan hizmet standartları artık CEN-CENELEC çalışmalarında gündeme alınmalıdır diye değerlendirilmektedir. TSE olarak, hizmet standartları ve hizmetlerin belgelendirilmesi konusundaki uzun yıllara dayalı tecrübemizi de sizlerle paylaşmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Bu konudaki en son örnek TSE'nin geliştirdiği Müşteri dostu marka ve müşteri dostu firma belgelendirmesinin EOQ tarafından tüm üye ülkelerde uygulama kararı aldırmasıdır." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hulusi Şentürk İstanbul Marmara Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title