Haberler

Sendikalardan Kısa Kısa

Türk Büro Sen Genel Başkanı Yokuş: "Irak’ta Türkmenlere yapılan saldırıyı kınıyoruz"

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Irak'ta Türkmenlere yapılan saldırıyı kınadıklarını bildirdi.

Yokuş, yaptığı yazılı açıklamada, Irak'ın Selahaddin kentinin Tuzhurmatı ilçesinde 13 kişinin öldüğü, 71 kişinin yaralandığı intihar saldırısını kınadığını belirtti.

Irak Türkmenlerinin göç etmesinin, böylece bölgedeki özerk Kürt yapısının güçlenmesinin amaçlandığını ifade eden Yokuş, Irak hükümetinin saldırılara kayıtsız kaldığını kaydetti.

Irak'taki saldırının sorumlularının ABD ve Kürt yönetimleri olduğunu öne süren Yokuş, Türk hükümetinin Suriye'de gösterdiği hassasiyeti Irak'taki Müslüman soydaşlara da göstermesi gerektiğini vurguladı.

-"Sözleşmelilerin tamamı ve 4/C'liler kadroya alınmalı"

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, sadece 4/B'lilerin kadroya geçirilmesinin yeterli olmadığını, tüm sözleşmeli ve 4/C'lilerin kadroya alınması gerektiğini bildirdi.

Yazgan, yazılı açıklamasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında sözleşmeli personel statüsündeki yaklaşık 96 bin 500 kamu görevlisinin yasama yılı bitmeden kadroya geçirileceğini açıkladığını anımsattı.

Kamudaki 4/A, 4/B, 4/C şeklindeki farklı istihtam modellerinin kamu çalışanları arasında ayrımcılık yarattığını ileri süren Yazgan, "Başbakan Erdoğan'ın yaptığı bu açıklamayı Büro Memur-Sen olarak yeterli görmüyoruz. Sözleşmeli ve geçici personel istihdamının sona erdirilmediği bir düzenleme beklentileri ve haklı talepleri yeterince karşılayacak bir içeriğe sahip olamaz. Tüm sözleşmeliler ve 4/C'liler kadroya alınmalı" değerlendirmesini yaptı.

-Sağlık-Sen taleplerini TBMM'ye taşıdı

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek ise sağlık çalışanlarının sorunlarını TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda dile getirdiklerini bildirdi.

Örnek, yazılı açıklamasında, "Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın görüşmelerinin komisyonda sürdüğünü belirtti.

Örnek, tasarıda yer alan maddelere ilişkin Sağlık-Sen'in görüşlerinin yanı sıra tasarıda yer almayan, ancak Sağlık-Sen'in talepleri içinde yer alan konuları bir kez daha komisyon üyelerine aktardığını ifade ederek, "Her torba yasa gündeminde sağlık çalışanları adına biz ve tüm sağlık çalışanları bu yasa çalışmalarını baştan sona ilgiyle ve umutla izliyoruz. Ama ne yazık ki şu ana kadar birkaç küçük iyileştirme dışında sağlık çalışanlarına müjdeleyebileceğimiz bir kazanım göremedik" açıklamasını yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleşmeli çalışanlara kadro müjdesini de hatırlatan Örnek, bu müjdenin vekil ebe hemşireleri, kamu personeli sayılmayan 3 bin civarındaki aile sağlığı çalışanlarını ve 4/C'li çalışanları da kapsamasını istediklerini de kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Fahrettin Yokuş Yusuf Yazgan Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title