Haberler

Sendikacılardan AK Parti'ye Ziyaret

Malatya'da İki Sendika Başkanı, AK Parti'yi Ziyaret Edip Bazı Sorunlarını İleterek Gündemdeki Konuları Değerlendirdi.

Malatya'da iki sendika başkanı, AK Parti'yi ziyaret edip bazı sorunlarını ileterek gündemdeki konuları değerlendirdi.

Öz İplik İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Mustafa Baştürk ile Hizmet İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Ömer Yahşi ve sendikaların yönetim kurulu üyeleri, Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek İl Başkanı Ahmet Çakır'la görüştü.

Ziyaret sırasında tekstil sektörünün içinde bulunduğu kriz, dövizin düşük olması ve faizlerin yüksek olması konularına değinen Öz İplik İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Mustafa Baştürk, "Malatya'da 3 bin 500'e yakın tekstil işçisi ya işten çıkarıldı ya da ücretsiz izine ayrıldı" dedi.

Hükümetin bir yandan istihdam paketi hazırlarken, diğer yandan işten ayrılanlar olduğuna dikkat çeken Baştürk, "İşçinin hakkını bırakıp işverenin hakkını savunur hale geldik. Çünkü, tekstil iş kolundaki işveren, özellikle Çin gibi ülkelerden ucuz iplik gelmesi nedeniyle sıkıntıya girdi. Öncelikle bu sorun çözülmelidir. Bu sorunun çözülmesi için de marka olup nitelikli ürün üreteceğiz" diye konuştu.

Baştürk, yatırımcıya gerekli kolaylığın sağlanması gerektiğini, gerekli kolaylık gösterilirse gidip Mısır'a yatırım yapmayacaklarını vurguladı.

Öte yandan Sosyal Güvenlik Yasası'na da temas eden Baştürk, çalışanların geriye dönük olarak zarar görmeyeceğinin belirtilmesine rağmen, geriye dönük haklarda sıkıntılar olduğunu ileri sürdü.

AK Parti Malatya İl Başkanı Ahmet Çakır ise, "Türkiye'de işsizlik problemi var. Hükümetimiz 2008 yılını işsizlikle mücadele yılı ilan etti. Yeni istihdam paketleri hazırlanıyor" şeklinde konuştu.

Sosyal Güvenlik Yasası ile ilgili olarak da, "Sosyal Güvenlik bütçesi yılda 25-30 milyar dolar yük getiriyor. Bu kamburu herkes biliyor. Bu yasanın ülkemizin menfaati için gerekli olduğunu biliyoruz" diyen Çakır, tekstil sektöründeki krizin de Çin ve Hindistan gibi ülkelerde işçi ve diğer maliyetlerin düşük olmasından kaynaklandığını vurguladı.

Çakır, konuşulan sorunları milletvekilleri aracılığı ile Ankara'da ilgili ve yetkili yerlere iletileceğini de sözlerine ekledi.

(NA-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title