Haberler

Şemdinli'de Teröre Rağmen Yüzler Gülüyor

Güncelleme:

Terör örgütüne büyük darbenin vurulduğu Şemdinli kırsalına personel ve mühimmat takviyesi yapılırken, vatandaşlar günlük hayatlarına devam etmeye çalışıyor.

Terör örgütüne büyük darbenin vurulduğu Şemdinli kırsalında operasyon bölgesine helikopterlerle personel ve mühimmat takviyesi yapılırken, ilçe merkezinde ise vatandaşlar günlük hayatlarına devam etmeye çalışıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Şemdinli- Derecik bölgesinde başlattığı hava destekli operasyonlarla, yol kesen ve tuzaklama yapan terör örgütüne büyük darbe vurdu. Bölgede insansız hava araçlarıyla zaman zaman tespit edilen bölücü unsurlar, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 uçakları ve helikopterlerle vuruluyor. Şemdinli ve Yüksekova'daki askeri birliklerden kalkan helikopterin sınırdaki birliklere personel ve mühimmat takviyesi ise devam ediyor.

Bölgede terör örgütüne yönelik operasyonlar devam ederken, ilçe merkezinde ise hayat normal akışında sürüyor. Günlük hayatlarına devam eden vatandaşlar, birbirlerinin sevinçlerine ve hüzünlerine ortak olmaya çalışıyor.

Bölgenin en önemli kültürleri arasında yer alan düğünler, yaşanan acılara rağmen Şemdinli'ye ayrı bir renk katıyor. Yerel sanatçıların seslendirdiği Kürtçe müziklerle ışıl ışıl yöresel kıyafetleriyle kadın, erkek ve çocukların oluşturduğu metrelerce uzunluktaki halaylar, güzel görüntülerin ortaya çıkmasına neden oluyor.

Düğünlerde çalınan şarkılarla, helikopterlerin sesleri zaman zaman birbirine karışırken, vatandaşlar ise can ve mal güvenlikleri için kırsalda sürdürülen operasyonlara destek veriyor.

İlçedeki Uysal ve Sevik ailelerinin düğün törenleri, çalınan Kürtçe şarkılar eşliğinde yapıldı.

İskan ile Kubar ailelerinin düğün törenine katılanlar ise düğün halayının kurulduğu alanın arka kısmında bulunan Goman Dağı'na yönelik yapılan askeri sevkıyata aldırış etmeden gönüllerince eğlendi.

Muhabir: Şemdinli / Yahya Öylek

Yayıncı: Osman Kurt - HAKKARİ

Kaynak: AA / Güncel

Türk Hava Kuvvetleri Şemdinli Derecik Tsk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title