Haberler

Şemdinli'de Operasyon Sürüyor

Güncelleme:

Şemdinli'de bulunan Umurlu Sınır Jandarma Taburu'nun üs bölgelerine, bir grup PKK'lı tarafından taciz ateşi açıldı.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi'nde bulunan Umurlu Sınır Jandarma Taburu'nun üs bölgelerine, bir grup PKK'lı tarafından taciz ateşi açıldı. Ölen ve yaralanan olmazken, bölgedeki operasyonlar sürüyor. Şemdinli'nin Bağlar ile Zorgeçit mezralarında çıkan çatışmalarda şehit olan 2 asker de Hakkari'de yapılan törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Şemdinli İlçesi kırsalındaki operasyonlar devam ederken, ilçeye 70 kilometre uzaklıkta bulunan Derecik Beldesi'ndeki Umurlu Sınır Jandarma Tabur komutanlığı'nın üs bölgelerine dün saat 22.30 sıralarında bir grup PKK'lı tarafından teciz ateşi açıldı. Üs bölgelerinde bulunan askerler ateşe anında karşılık verirken, taburdan da ateşin açıldığı alanlar yoğun top ateşine tutuldu.

2 ŞEHİT MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Şemdinli ilçesinin Bağlar köyü ile Zorgeçit mezrası kırsalında dün gece sağlanan sıcak temasın ardından bu bölgede başlatılan operasyonlar da sürüyor. Dün saat 20.00 sıralarında güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmalarda adı öğrenilemeyen bir asker ile Mersin Anamur nüfusuna kayıtlı olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Hakan Balta şehit oldu. Şehitler için ilk tören sabah saatlerinde Hakkari Dağ ve Komando Tabur Komutanlığı'nda yapıldı. Gazetecilerin alınmadığı törenin ardından şehit cenazeleri memleketlerine uğurlandı.

GECE BOYUNCA ATEŞ

Bağlar ile Zorgeçit mezrası kırsalındaki çatışmanın ardından bölgeye zırhlı araçlar ve helikopterlerle takviye birlikler sevk edildi. Kobra helikoptereleri gece boyunca PKK'lıların kaçış yollarını ateş altına aldı. Askeri hareketlilik sabah saatlerinde de devam etti. Yüksekova yönünden gelen ve içi özel eğitimli komandolarla dolu 4 skorsky helikopter Şemdinli'deki askeri birliklere iniş yaptı. Buradan da kobraların desteğiyle Goman Dağı, Beyaztepe ile Konserve tepeye indirme yaptı. Yaşanan çatışmalarda çok sayıda PKK'lının öldürüldüğü, konuyla ilgili açklamanın ise daha sonra yapılacağı bildirildi.

HAYVANLAR TELEF OLDUİDDİASI

Bu arada, Bağlar Köyü'ne bağlı Tuva mezrasında yaşayan Tevfik Sakin, bölgedeki operasyonlar sırasında evlerinin yakınındaki alanlara düşen top mermileri yüzünden 7 büyükbaş hayvan ile bir çok kümes hayvanının telef olduğunu ileri sürdü. Sakin, zor durumda oldukların ve bir an önce bu olayların bitmesini beklediklerini anlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şemdinli Derecik Hakkari Umurlu Politika Güncel Haberler

title