Haberler

Şemdinli'de Askeri Hareketlilik

Güncelleme:

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden operasyonların sürdüğü Irak sınır bölgesine çok sayıda asker sevk edildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden operasyonların sürdüğü Irak sınır bölgesine çok sayıda asker sevk edildi.

İlçede sabah saatlerinde başlayan hava hareketliliği halen devam ediyor. Yüksekova ve Hakkari'den havalanan helikopterler, Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanlığı ve 3. Dağ Taktik Komutanlığı pistine iniş yaptı. Kısa bir süre burada bekleyen helikopterlerin, özel eğitimli askerleri alarak Kuzey Irak sınırında bulunan askeri birliklere ve Goman Dağı'nın kırsalına bıraktığı belirtiliyor.

Bölgede son zamanlarda özel harekat polisi ve özel eğitimli askerlerin sayısının artırıldığı gözlenirken, asker ve polisin birçok operasyonu beraber yürüttüğü belirtiliyor.

İlçenin güvenliği için stratejik bir öneme sahip olan ve sadece havadan ulaşılabilen Goman Dağı'na iki hafta önce askerlerin yerleştirilmesinin ardından, iş makineleriyle yol yapımına başlandığı belirtildi. Yolun kış gelmeden bitirilmesi beklenirken, askerin Goman Dağı'na bir üs bölgesi kurup kurmayacağı ve kış aylarında burada kalıp kalmayacağı konusunda ise herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Goman Dağı Şemdinli Hakkari Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title