Haberler

Şemdin Sakık, Tanık Adil Timurtaş Hakkında Mahkemeye Dilekçe Verdi

Ergenekon davasının gizli tanığıyken kimliğini açıklayan Şemdin Sakık, davanın tanıklarından PKK itirafçısı Adil Timurtaş'ın ifadelerinde gerçekleri sakladığını iddia ederek, mahkemeye 1 sayfadan oluşan dilekçe gönderdi.

Ergenekon davasının gizli tanığıyken kimliğini açıklayan Şemdin Sakık, davanın tanıklarından PKK itirafçısı Adil Timurtaş'ın ifadelerinde gerçekleri sakladığını iddia ederek, mahkemeye 1 sayfadan oluşan dilekçe gönderdi.

Davanın tanıklarından Adil Timurtaş'ın 1986 yılında kendisinin yanında bulunduğunu belirten Sakık, JİTEM'in faal bir elemanı olan tanık Adil Timurtaş'ın ölümle ya da cezaevine düşürülmekle tehdit edildiği için polis ifadesinden vazgeçmiş olabileceğini öne sürdü.

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının dünkü celsesinde mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese, Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Sakık'ın, 4 Nisan 2013 tarihinde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığı ile bir dilekçe gönderdiğini belirtmişti. Başkan Özese Sakık'ın gönderdiği dilekçede davanın tanıklarından Adil Timurtaş'ın ifadelerine ilişkin açıklamalarda bulunduğunu belirtmişti.

Sakık, mahkemeye gönderdiği dilekçede davanın tutuklu sanıklarından Mehmet Deniz Yıldırım'ın Silivri Sulh Ceza Mahkemesi'nde verdiği bir ifadesi sırasında söylediği, "Davanın tanıklarından Timurtaş, emniyette kendisine 25 sayfalık ifade tutanağının zorla imzalatıldığını söylüyor. İşte tanık olarak dinledikleriniz böyledir" sözlerinin dikkatini çektiğini ifade etti.

Mahkemedeki ifadesinde polis ifadesini reddeden Timurtaş'ın mahkemeyi ikilemde bıraktığını belirten Sakık, 1986'da Şırnak'ta yanında olan Timurtaş'ın, sevgilisini alarak kaçtığını ve güvenlik güçlerine teslim olduğunu anlattı.Timurtaş'ın, jandarma bünyesinde operasyona katılan bir eleman olarak çalışmaya başladığını, zaman zaman bu kişinin jandarma istihbaratta ne kadar faal olduğunu duyduğunu aktaran Sakık, aradan geçen 12 yılın ardından kendisinin de örgütten ayrıldığını hatırlattı.

Adil Timurtaş'ı, güvenlik güçlerinin kendisini Kuzey Irak'tan Türkiye'ye getirdiğinde Diyarbakır'da jandarma istihbarat teşkilatı bünyesinde sorguya alındığı sırada gördüğünü belirten Sakık dilekçesinde şu ifadelere yer verdi;

"Hala bu teşkilata bağlı olarak çalışıyordu. Hem kendisi hem birlikte örgütten kaçtıktan sonra evlendiği eşi, JİTEM bünyesinde birer memur olarak görülüyorlardı. Ama özellikle Adil Timurtaş'ın görevi hala örtülü operasyonlara katılmaktı. Gözlem ve bilgilerime dayanarak şu tespitte bulunmak istiyorum: Ben Şemdin Sakık olarak PKK örgütünün iç işlerini ne kadar iyi biliyorsam Adil Timurtaş da JİTEM konusunu o kadar iyi bilen birisidir. Bu şahıs, polisteki ifadesinde ne söylemişse doğru söylemiştir. Belki de bildiği doğruların yarısını yani kendisine zarar vermeyecek olanları söylemiştir. Çünkü o bölgede işlenen faili meçhul cinayetlerden birinci derecede sorumlu olan JİTEM'inj faal bir elemanıydı. Timurtaş, 'Polisten korktuğum için metni imzaladım.' demişti. Kesinlikle arkasında JİTEM olan bu şahsın polisten korkması için hiçbir neden yoktu. Büyük bir ihtimalle vicdanının sesini dinleyerek ifade verdi. Ama ardından suçladığı kurum ya da kişiler tarafından benim örneğimde olduğu gibi ölümle ya da cezaevine düşürülmekle tehdit edildiği için ifadesinden vazgeçti. ve büyük ihtimalle mahkeme heyeti hangi ifadeyi ciddiye almayı düşünüyordu. Onun kişiliği ve 15 yılı aşkın sürede JİTEM bünyesinde yaptıklarını bilen birisi olarak bu şahsın poliste verdiği ifadenin gerçekleri yansıtabileceğini, ifadesini geri almasının da tehditten kaynaklandığını düşünüyor, tespitimi bilgi ve takdirlerinize saygılarımla bildiriyorum." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Hüseyin Özese Şemdin Sakık Diyarbakır İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title