Haberler

Sembolik Dar Ağacıyla Terör ve Tecavüz Protestosu

Çorum'da Türk Büro Sen üyeleri, kent merkezinde dar ağacı kurup teröriste ve tecavüzcüye idam istedi.

Çorum'da Türk Büro Sen üyeleri, kent merkezinde dar ağacı kurup teröriste ve tecavüzcüye idam istedi.

Türk Büro Sen Çorum Şubesi üyeleri son günlerde yaşanan terör ve tecavüz olaylarını protesto etmek amacıyla Hürriyet Meydanı'nda toplandı. Sembolik bir dar ağacının kurulduğu protesto eylemine, Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Selim Aydın, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Ahmet Hattab İmal, Türk Büro Sen Çorum Şube Başkanı Sami Çam, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Eylemde grup adına bir basın açıklaması yapan Türk Büro Sen Çorum Şube Başkanı Sami Çam, Türk milletinin artık daha fazla acıya dayanamayacağını söyledi. Son günlerde şiddetle artan tecavüz ve terör olaylarını kınadıklarını dile getiren Çam, "Yetkililer dar ağacını kurmazsa, bu halk dar ağacını kendisi kuracaktır. İktidar sahipleri siz ne yapıyorsunuz? Bu millet diyor ki, 'Katillerin, tecavüzcülerin, şehitlerimizin kanı eline bulaşanlar için idam sehpaları kurulsun' diyor. O masum çocukların suçu, günahı, o çocukları istismar edenler kadar sizlerin de boynundadır. Bizler tecavüze, cinsel istismara, şehitlere alıştırıldık. Bu millet bunların hesabını soracaktır" dedi.

Sendika üyeleri basın açıklamasının ardından sembolik olarak cansız mankeni darağacına astı. Ardından da olaysız bir şekilde dağıldı.

- Çorum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hürriyet Meydanı Sami Çam Çorum Politika Güncel Haberler

title