Haberler

Selefiler ile Aşırı Sağcılar Çatıştı

Güncelleme:

Almanya'da aşırı sağcılar ve Selefiler arasında olaylar çıktı.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'ndeki Bonn kentinde aşırı sağcı Pro NRW partisi üyeleri ile son dönemde milyonlarca Kuran-ı Kerim dağıtma kampanyası düzenleyerek tepkileri üzerlerine çeken Selefiler arasında olaylar çıktı. Bonn'da güçlükle bastırılan ve 2'si ağır 29 polisin yaralandığı olaylarda, yaklaşık 100 kişi gözaltına alındı. Ağır durumdaki 2 polisin bıçakla yaralandığı ifade edildi.

Aşırı sağcı Pro NRW'nin yaklaşık 30 üyesi, hafta sonunda Bonn'da İslam karşıtı karikatürlerin bulunduğu pankartlar açtı. Bunun üzerine Almanya'nın çeşitli kesimlerinden gelerek karşı gösteri düzenleyen 600 kadar Selefi, saldırıya geçti. Deutche Welle'ye göre, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Sosyal Demokrat Partili İçişleri Bakanı Ralf Jager, Pro NRW'nin demokrasi açısından tehlike oluşturduğunu, bu kesimdekilerin Selefiler'i kışkırtmaya çalıştığını, eyalette yaşayan Müslümanlar'ın çoğunun barışçıl bir tutum içinde olduğuna dikkat çekti. Jager, yine de Selefiler'in şiddetli tepkilerinde haklı olamayacağını bu kesimin eylem için harekete geçirildiğini söyledi.

Almanya'nın Solingen kentinde 1 Mayıs'ta Pro NRW tarafından düzenlenen bir gösteride de iki grup karşı karşıya gelmiş ve çıkan nolaylarda üç polis memuru yaralanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ren Vestfalya Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title