Haberler

Son dakika haberi! Düden şelalesindeki balık ölümleriyle ilgili 4 tesise ceza

Güncelleme:

Son dakika gündem haberi... Düden şelalesindeki balık ölümleriyle ilgili 4 tesise ceza Bölgedeki 4 geri kazanım tesisinin yıkama sularını yeraltı suyuna verdiği ortaya çıktı Yıkama sularının deşarj edildiği noktalar kapatıldı Antalya'da binlerce balığın ölümüyle ilgili valilik talimatıyla Düden Çayı ve civarlarında 5...

Düden şelalesindeki balık ölümleriyle ilgili 4 tesise ceza

Bölgedeki 4 geri kazanım tesisinin yıkama sularını yeraltı suyuna verdiği ortaya çıktı

Yıkama sularının deşarj edildiği noktalar kapatıldı

ANTALYA - Antalya'da binlerce balığın ölümüyle ilgili valilik talimatıyla Düden Çayı ve civarlarında 5 adet atık geri kazanım tesisinde denetim yapıldı. denetimlerde 4 geri kazanım tesisin yıkama sularını yaklaşık 70-80 metre derinlikte yeraltı suyuna verdiği tespit edildi. Tesislere idari para cezası uygulanırken söz konusu deşarj noktaları kapatıldı.

Binlerce balık telef oldu

Antalya'da Düden çayı kaynaklı olarak başlayan kötü koku ve akabinde yaşanan ve binlerce balığın ölümüyle ilgili olarak Antalya Valiliği tarafından başlatılan çalışma sonuç verdi. Antalya Valiliği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada Kepez İlçesinde bulunan Düden Çayından kaynaklı koku ve köpük kirliliği üzerine Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinasyonunda Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi, ASAT Genel Müdürlüğü ve Kepez Belediye Başkanlığı ile birlikte çalışma yapıldığı bildirildi. Bu kapsamda 13 Ocak tarihinde Düden Çayından alınan su numunesi analizi yapılmak üzere akredite laboratuvara verildi. 15 Ocak tarihinde kirlilik görülen düden çayı ve civarlarında 5 adet atık geri kazanım tesisinde denetim gerçekleştirildi. Denetlenen tesislerden 4 tanesinin yıkama sularını yaklaşık 70-80 metre derinlikte yeraltı suyuna verdiği tespit edilerek idari para cezası uygulandı ve söz konusu deşarj noktaları kapatıldı. Açıklamada ayrıca İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce Düden Çayı Düden Şelalesi mevkiinde su kirliliğinin ve balık ölümlerinin nedeninin tespiti için sudan ve balıklardan numuneler alınarak incelenmek üzere laboratuvarlara gönderildiği bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Antalya Valiliği Düden Şelalesi Antalya Kepez Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

gürsel gündüz:

doğaya ve tabiata kim zarar veriyorsa tesbit edilip gereke gezai işlem fazlasıyla yapılmalıdır zarar verenleride bir vatandaş olarak kınıyorum

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title