Haberler

Selahattin Demirtaş, Yaşar Kemal'i Ziyaret Etti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hastanede tedavisi süren Yaşar Kemal’i ziyaret etti.

Selahattin Demirtaş, beraberinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gülten Kışanak ve bazı partililerle birlikte İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne geldi. Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban ve doktorlarla görüşen Demirtaş, ünlü yazarın durumu hakkında bilgi aldı. Hastaneden ayrılırken gazetecilere açıklamada bulunan Selahattin Demirtaş, “Sevgili Yaşar Kemal, rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyor. Biz de ailesine, eşine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Doktorlarından kısaca bilgi aldık. İnşallah temennimiz o ki doktorlarının belirttiği gibi en kısa sürede sağlığına kavuşur ve bu kapıdan yürüyerek çıkar diye duacıyız bizlerde. Elbette ki Yaşar Kemal gibi şahsiyetler kolay yetişmiyor. Türkiye halklarının, büyük ezilenlerin ortak sesi, vicdanı olmayı başlarmış, sanatıyla, edebiyatıyla, sessizlerin sesi olmayı başarmış sanatçılar çok az yetişiyor. Bizler açısından da Yaşar Kemal’in varlığı son derece kıymetlidir. Sadece edebiyat ve sanat dünyası için değil, toplumdaki özgürlük, demokrasi ve barış arayışları için, toplumun bütün ötekileştirilmiş kesimleri için Yaşar Kemal’in sesi çok önemlidir. Hiç durmayacak, hiç susmayacak bir yürekten söz ediyoruz. Elbette ki tarih boyunca toplumlara mal olmuş böylesi şahsiyetler her zaman ölümsüzlükleriyle anılırlar. Zaten Yaşar Kemal’in bugün Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine mal olmuş duruşu onun sonsuza kadar yaşayacağını gösteriyor. İnşallah buradan en kısa zamanda tedavisi sonuç almış bir şekilde eşiyle birlikte el ele tutuşup çıkacaktır diye temenni ediyoruz. Dualarımız onunladır” dedi.

Yaşar Kemal yoğun bakımda olduğu için göremediklerini anlatan Demirtaş, “Yoğun bakımda olduğu için hasta ziyaretinin uygun olmadığı biliniyor. Biz de hiç ısrar etmedik. Eşi ve yakınlarıyla görüştük” diye konuştu. 

ADNAN SULAR

İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Selahattin Demirtaş Yaşar Kemal Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title