Haberler

Selahattin Demirtaş, Öcalan'la görüşmek için harekete geçti! Sebebini bu sözlerle anlattı

Güncelleme:

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek için bakanlığa dilekçe verdiğini açıkladı. Demirtaş, "Çatışmaların önüne geçebilmek amacıyla, siyasetçiler olarak inisiyatif almak için bu başvuruları yapıyoruz. İyi niyetli bu girişimin, kamuoyunda da geniş destek bulacağına inanıyor, umuyor, diliyorum." dedi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün Adalet Bakanlığı'na İmralı'da tutuklu bulunan teröristbaşı Abdullah Öcalan ile görüşme yapma isteğini içeren bir dilekçe verdi. Kendisi de Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Demirtaş, görüşmenin SEBGİS üzerinden yapılmasını talep etti.

"ÇATIŞMALARIN ÖNÜNE GEÇEBİLMEK AMACIYLA YAPIYORUZ"

Avukatları aracılığıyla Halk TV'deki bir programa mesaj gönderen Demirtaş, kendisinin ve HDP yönetiminin İmralı'yla hiçbir teması, iletişimi veya görüşmesi olmadığını belirtti. Demirtaş şunları söyledi: "Yeni bir çözüm süreci başlayacağına dair en küçük bir emare veya bilgi de yok. Ancak biz, giderek tırmanan gerilim ve her gün can yakan, can alan çatışmalar karşısında yerimizde oturmak, sadece acıyı paylaşmak ve taziye dileklerimizi paylaşmak istemiyoruz. Çatışmaların önüne geçebilmek amacıyla, siyasetçiler olarak inisiyatif almak için bu başvuruları yapıyoruz"

ESAD VE SİSİ'YE ATIFTA BULUNDU

Demirtaş'ın ifadeleri şöyle devam ediyor: "Esad'dan Sisi'ye, Suudilerden Birleşik Arap Emirlikleri'ne ve İsrail'e kadar herkesle görüşmek meşru görülürken sıra Kürtlere gelince terör parantezine alınıp sadece silah ve operasyon seçeneğinin dayatılmasını Türkiye için son derece sakıncalı bir politika olarak değerlendiriyoruz.

"DESTEK BULACAĞINA İNANIYORUM"

Örneğin Akşener, Perinçek Türkiye'nin güvenliği ve barışı için 'Hükümet bizi görevlendirsin, Esad ile görüşmeye gideriz' demişlerdi. Biz de aynı gerekçelerle İmralı'da Öcalan ile görüşmek istiyoruz. Durum bundan ibarettir. İyi niyetli bu girişimin, kamuoyunda da geniş destek bulacağına inanıyor, umuyor, diliyorum. Özgür günlerde görüşebilmek üzere, selamlarımla…"

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Selahattin Demirtaş Abdullah Öcalan Edirne Haberler

500

Yorumlar (6)

Can :

Bebek katili apoyu kaç yıldır besliyoruz, pkk yandaşı olan milletvekillerine araba, polis ve para veriliyor, devletimiz onları da besliyor, bunlar benim yüreğimi acıtıyor.

173
89
yanıtYanıtla
Ütopik Yorumcu:

Yeter artık kürtler üzerinden algı yapmayı bırak selo neyin çatışmasını durdurucan hepsi geberene kadar silah bırakana kadar geberecekler bizim tek kurtuluşumuz suriye ırak bölgelerine operasyon yapıp o toprakları bize katmaktır. sınırımızda olan toprakları tabi

131
121
yanıtYanıtla
Halit:

o mevzu bitti artık rüyanda görürsün devlet çözüm istediğinde ve öcalanda bana uyun dendiğinde sen ve pkk başındakiler burun kıvırdınız artık size son darbeyi çocuklarını çaldığınız anneler bitirecek

98
89
yanıtYanıtla
Gökhan Altaylı:

Peki Selahaddin demirtaş. Sözde öğretmen olacak eşinin sahte belgeler düzenleyerek 774 gün boyunca okula gitmeden aldığı haksız maaşı devlete geri ödemek için de harekete geçecek misin?

45
42
yanıtYanıtla
Beyto Akc:

Kimin ne yediği ne yaptığı herşey ortada kör olan kişiler göremez bunu

yanıt12
yanıt2
Doğrucu Davut Davut:

Bu oyunlara kanıp destek veren ya aptal ya da haindir.

22
10
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title