Haberler

Sektörün Lider Firmaları Santek 2016'da Biraraya Gelecek

Kocaeli başta olmak üzere Doğu Marmara Bölgesindeki sanayi kuruluşlarının ürettiği tüm yeniliklerin aynı çatı altında sergileneceği SANTEK 2016 - 3. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı 26-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında Uluslararası İnterteks Fuar Alanında açılacak.

Kocaeli başta olmak üzere Doğu Marmara Bölgesindeki sanayi kuruluşlarının ürettiği tüm yeniliklerin aynı çatı altında sergileneceği SANTEK 2016 - 3. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı 26-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında Uluslararası İnterteks Fuar Alanında açılacak. Fuar öncesi Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası ve TÜYAP işbirliği protokolü imzaladı.

Kocaeli Ticaret Odası'nda SANTEK 2016 - 3. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı tanıtım toplantısı yapılarak protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Toplantıya Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, TÜYAP Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü ve genel müdür yardımcısı Cihat Alagöz katıldı. Fuar kapsamında üretim makineleri ve imalat endüstrisi, enerji, elektrik, elektronik, otomasyasyon,otomotiv ve yan sanayi, liman, tersane ve gemi sanayi, demir çelik ve demir dışı metaller, yapı malzemeleri ve teknolojileri, iş ve inşaat makineleri sergilenecek.

'FUAR İŞ DÜNYASINA KATKI SAĞLAYACAK'

SANTEK 2016 fuarının iş dünyasına ciddi anlamda katkı sağlayacağını söyleyen Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, "SANTEK fuarının ilkini 2013 yılında düzenledik. Bu anlamda SANTEK bize, kent vizyonu açısından doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Yakalanan ivme ve başarı, fuarcılığın artık Kocaeli'nde kök saldığının işaretidir. SANTEK 2016 ile fuarımız bu sefer uluslararası kimliğini kazanacaktır. Dünyaya açılan bu tür kapılar yeni işler ve yeni girişimler demektir. Bu bağlamda gerek SANTEK, gerekse düzenleyeceğimiz tüm organizasyonlarda elde ettiğimiz ve edeceğimiz geribildirimler 2023 hedefleri doğrultusunda yolumuzu aydınlatacaktır. Bu fuarın Kocaeli iş dünyasına katkı sağlayacağına inanıyorum." dedi.

'FUAR EKONOMİK VE SOSYAL GELİŞMELER SAĞLIYOR'

Fuarın ekonomik gelişmelerin yanı sıra sosyal gelişmeler de sağladığını söyleyen TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü Bülent Ünal, "Fuarı ne kadar iyi kullanabilirseniz, şehrin yöneticileri ne kadar bir araya gelirse şehir de daha yaşanabilir hale gelir. 36 yıllık fuarcılık geçmişimizde başka bir şey yapmadık. Bunun faydalarını çok gördük. Fuarın iyi olması gerekir ki katılımcı ve ziyaretçiler sizi seçsinler. Böyle bir durumda bu iş de kolay değildir. Şehrin ekonomik gelişiminin yanı sıra fuar sosyal gelişmelere de katkı sağlayacaktır. Kocaeli'ye yakışır yapı içinde fuarı gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

'YOĞUN KATILIM BEKLİYORUZ'

Fuara hem firma bazında hem de ziyaretçi anlamında yoğun katılım beklediklerini söyleyen Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, "Kocaeli sanayi ile bilinen bir kent ve buna ilaveten fuarcılık kenti olmasını da eklemek istiyoruz. 2013 yılında 167 firma başvurmuştu. Bu yıl ise yaklaşık 300 firma başvuracağını tahmin ediyoruz. Aynı zamanda da yaklaşık 50 bin ziyaretçi fuarı gezeceğini düşünüyoruz. Firmalar arasında ağır sanayiye tedarikçi olacak firmalar var. Nükleer santrallara üretim yapan firmalar olduğunu biliyoruz. Fuara gelen talepler üzerine görüşmeler yapılıyor. "

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayhan Zeytinoğlu Murat Özdağ Marmara Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title