Haberler

Şehitlikte Hüzünlü Bayram..

Şehit Yakınları Siyasetçilere Tepkilerini Dile Getirdi.

Şehit yakınları siyasetçilere tepkilerini dile getirdi.

Edirnekapı Şehitliği, Ramazan Bayramının ilk günü yine doldu taştı. Edirnekapı Şehitliği'nde şehit anne ve babaları oğullarını ziyaret etmek için mezarları başına akın etti. Şehit yakınları dua etti, kabirleri temizleyerek çiçek dikti. Şehitlerinin mezarı başında Kur?an-ı Kerim okuyup, dua eden yakınları gözyaşlarını tutamadı.

"BUGÜN ŞEHİT AİLELERİNE BAYRAM DEĞİL"

Bir yıl önce Diyarbakır'da şehit olan 21 yaşındaki er Murat Çavdar'ın annesi Kezban Çavdar, şehit ailelerinin yüreğinin yandığını söyleyerek, "Bugün şehit ailelerine bayram değil. Şehit aileleri en acı bayramları yaşıyor. Ben devlet büyüklerine buradan sesleniyorum. Vatan hainlerine fırsat vermesinler. Vatan hainlerini en ağır şekilde cezalandırsınlar. Bizim bayramımızı zehir ettiler" dedi. Şehit er Murat Çavdar'ın babası Engin Çavdar'da Türk ordusunun güçlü olduğunu belirterek, "Genelkurmay Başkanımdan ve Başbakan Erdoğan'dan rica ediyorum özellikle askeriyenin içinde çürükler varsa ayırsınlar. Askeriyenin içinde yanlış yapan varsa ayıklansın. Yanlış yapan varsa hakettiği yerde olsun" diye konuştu.

"AİHM'E GİDECEĞİM"

2009 yılında Diyarbakırda şehit olan er Cengiz Sarıbaş'ın babası Talip Sarıbaş oğlunun 3 aylık askerken şehit olduğunu anlatarak," Burada bir bakanın şehidi var mı, burada bir tane milletvekilinin şehidi var mı? Adamlar oy peşinde, açılım peşinde, genel af peşinde. Senin oğlun burada yatsın bakayım sen, genel oyu kime vereceksin. Gitmeyin sandığa oy vermeyin. Şurada bir hükümet yetkilisi var mı bakın. 9 ay oldu nerede oğlumun faili. AİHM'e gideceğim" şeklinde konuştu.

"ŞEHİTLİKTE 15 YILDIR BAŞBAKAN VE BAKAN GÖRMEDİM"

15 yıl önce Tunceli'de şehit olan er Ahmet Üvenç'in ağabeyii Muhlis Üvenç ise,"Bizim bayramlarımız her zaman karanlık. Biz 15 yıldır doğru düzgün bir bayram geçirdiğimizi hatılamıyorum. Bir milletvekili olsun bir belediye başkanı olsun buraya gelmez. Şurada yatanların hiç hatırı yok mu. Ben 15 yıldır göremedim. Ona üzüldüm. Şehitlikte 15 yıldır başbakan ve bakan görmedim" ifadelerini kullandı.

"TEK EVLADIMDI"

Bu yıl Hakkari'de şehit onbaşı Onur Ayaydın'ın babası Zafer Ayaydın, "Tek evladımdı. Bizimdi vatanın oldu. Onlar öldürdük sanıyorlar.

Onlar kandırılmış insanlar. Biz kürt vatandaşlarımızı dışlamıyoruz. Onlar da bu vatanın evladı, onlar bizim kardeşlerimiz. Vatan sağolsun. 10 tane evladım daha olsa onlarıda askere gönderirim. Bu vatana hepsi feda olsun" diye konuştu.

"VATAN SAĞOLSUN"

İki yıl önce Şırnak'ta şehit olan Musa Tikiciler'in babası Ahmet Tikiciler," Üzüntülüyüz. Vatan sağolsun. Bir daha şehit kanı dökülmesin. Acımız büyük" dedi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title