Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Bişkek Aratürk Parkı'nda anma töreni İstiklal Marşı'nın okunması Şiirlerin okunması-Dua edilmesi Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi'nde anma programı Milli marşların okunması Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç'ın konuşması Öğrencilerin sahne aldığı şiir, türkü vetiyatro oyunu gösterisi Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı Kırgızistan'da anma programı düzenlendi Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi'nde (KTMÜ) Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı nedeniyle anma programı düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Bişkek Aratürk Parkı'nda anma töreni

İstiklal Marşı'nın okunması

Şiirlerin okunması-Dua edilmesi

Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi'nde anma programı

Milli marşların okunması

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç'ın konuşması

Öğrencilerin sahne aldığı şiir, türkü vetiyatro oyunu gösterisi Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Kırgızistan'da anma programı düzenlendi

Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi'nde (KTMÜ) Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı nedeniyle anma programı düzenlendi.

Cengiz Aytmatov Kampüsü Konferans Salonu'ndaki anma töreni, saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarıyla başladı.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç, burada yaptığı konuşmada, "Ülkesi için canını Çanakkale'de veren tüm şehitleri rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

Büyükelçi Kılıç, "Emperyal güçleri sahip oldukları düzeni korumak için Çanakkale'yi geçerek İstanbul'u fethedecek daha sonra Rusya'ya geçecekti. Çanakkale geçilemeyince emperyal düzen bitmiştir. Birçok ülke bağımsızlığına kavuşmuştur. Çanakkale'de böylece emperyalist düzenine son verilmiştir" diye konuştu.

Çanakkale Savaşı'nın birçok ülkeyi ve halkı yakınlaştırdığını, bunu savaşın meydana geldiği bölgeyi ziyaret edildiğinde anlaşıldığını vurgulayarak, "Bu savaş, ölüm kalım savaşıdır. Bu savaşa askerlerden çok gençler katıldı. Bugün Şehitleri Anma Günü'dür. Devletler devlet olmak için o devlet için canını veren bireyleri yüceltmek açısından bu önemlidir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Albay Gökhan Peker de Çanakkale Savaşları, Muharebesi ve Sonuçları konulu sunum yaptı.

Konuşmaların ardından öğrenciler Çanakkale türkülerini seslendirildi, şiirler okundu.

Bu arada Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği yetkilileri ile Bişkek'teki Türk eğitim kurumu yöneticileri, Kırgız ve Türk öğrenciler, Bişkek Atatürk Parkı'ndaki törende bir araya geldi.

Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve saygı duruşunun ardından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

Kaynak: AA / Güncel

Kırgızistan Metin Kılıç Çanakkale Türkiye Politika Güncel Haberler

title