Haberler

Şehitlere Türkçe-Kürtçe Ağıt

Bir Askerin Üzerindeki El Bombasının Patlaması Sonucu Şehit Olan 4 Asker Dün Son Yolculuklarına Uğurlandı.

Elazığ‘ın Karakoçan İlçesi Koçyiğitler Karakolu’na bağlı mevzilerden birinde, bir askerin üzerindeki el bombasının patlaması sonucu şehit olan 4 asker dün son yolculuklarına uğurlandı.

Şehit olan piyade Er Mesut Bulut, için Gaziantep’in Araban ilçesinde tören düzenlendi. Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törende annesi Mevlide Bulut ve yakınları tabuta sarılmak istedi. Yaşadığı acıya dayanamayan anne Mevlide Bulut bayıldı. Bu sırada şehit erin yakınlarının Kürtçe ağıtlar yaktığı dikkati çekti. Askerler tarafından teselli edilmeye çalışılan şehidin babası Sinan Bulut, “Ben nasıl ağlamayayım, oğlum şehit olmuş” diyerek oğlunun tabutunun önüne konulan fotoğrafını öptü.

Şehit piyade er 21 yaşındaki İbrahim Öztürk’ün cenazesi, toprağa verilmek üzere Mersin’in Tarsus İlçesi’ne getirildi. 3 çocuklarından tek erkek olanı kaybetmenin acısını yaşayan Neriman ve Naci Öztürk çifti ile yakınları gözyaşına boğuldu.

Şehit piyade er Ali Osman Altın’ın cenazesi ise Afyonkarahisar’ın Büyükkalecik Beldesi’nde toprağa verildi. Baba Ali İhsan Altın, “Alnım ak, oğlum nihayetinde şehit olmuştur. Vatan sağolsun” dedi.

Şehit Piyade Çavuş İbrahim Yaman Samsun’un Salıpazarı İlçesi’nde toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title