Haberler

Şehitlere Saygı İçin Pedal Bastılar

Çanakale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında 2 gün sürecek 4'üncü Şehitlere Saygı Bisiklet turu yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla başladı.

Çanakale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında 2 gün sürecek 4'üncü Şehitlere Saygı Bisiklet turu yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla başladı. Şehitlere Saygı Bisiklet Turu'na 11 yıl önce trafik kazasında sağ bacağını kaybeden 27 yaşındaki Abdulkadir Özoğul tek ayağıyla pedal çevirerek damgasını vurdu.

Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenen, Çanakkale ve Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda 3 bin bisikletçinin iki gün boyunca 80 kilometre pedal çevireceği 4'ncü Şehitlere Saygı Bisiklet Turu törenle başladı. Şehitlere Saygı Bisiklet Turu'na Çanakkale Vali Vekili Bekir Sıtkı Dağ, Belediye Başkanvekili Celal Karakaş, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ile sponsor firma temsilcileri de katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye'nin ön sözünün yazıldığı, Mustafa Kemal Atatürk'n deha olduğu bu topraklarda şehitlere borcumuzu ödemek için saygı turunun düzenlendiğini belirtip, "TÜRSAB olarak 2015 yılını 'Bisiklet' yılı ilan ettik. Tüm gençlerimizi ve yaşlılarımızı sağlıklı yaşam ve sağlıklı yaşlanmak için bisiklet binmeye davet ediyorum" diye konuştu.

4'ncü Şehitlere Saygı Bisiklet Turu hakkında bilgi veren etkinliğin genel koordinatörü Vali Vekili Bekir Sıtkı Dağ ise, "Tam 100 yıl önce bu topraklarda canını, kanını feda ederek bize bugün ki hürriyeti sağlayan atalarımızın, dedelerimizin birazdan aziz ruhlarının mekanı olan toprakları ziyaret ederek onlara bağlılıklarımızı ve dualarımızı sunacağız. Onlar bu fedakarlıkları yapmamış olsalardı bugün bu özgürlükleri tatmak mümkün olmayacaktı" dedi.

"ŞEHİTLERE SAYGI İÇİN TEK BACAĞIYLA PEDAL ÇEVİRİYOR"

Konuşmaların ardından 11 yıl önce Bolu'da geçirdiği trafik kazasında sağ bacağını kaybeden Çelikoğlu Bisiklet Grubu'ndan 27 yaşındaki bisikletçi Abdulkadir Özoğul'a Salcano Yönetim Kurulu Başkanı Salih Akgül tarafından bisiklet hediye edildi. Sponsorlara ise teşekkür plaketi verildi.

Şehitler için pedal çevireceğini söyleyen Özoğul, "Salcano'ya bana vermiş olduğu ödül için çok teşekkür ederim. Beni gerçekten çok duygulandırdı. Herkesi bisiklet sürmeye teşvik ediyorum. Bisiklet sürmek gerçekten çok güzel bir şey. Engelli olmam bisiklet sürmemm için engel değil. Azimle herkes bisiklet kullanabilir. İki yıldır bisiklet turunda şehitlere saygı için 2 yıldır 80 kilometre pedal çeviriyorum.

Bugünde kullanacağım" dedi.

BİSİKLET TURU ŞEHİR MERKEZİNDEN START ALDI

Törenin ardından 4'ncü Şehitlere Saygı Bisiklet Turu'nda kordon boyundaki valilik önünden yola çıkan bisikletçiler, Kayserili Ahmet Paşa Caddesi, Ziveriye Sokak, İnönü Caddesi, Cumhuriyet Bulvarı güzergahını izleyip Gestaş Feribot İskelesi'ne ulaştı. Organizasyona katılan bisikletçiler buradan feribota binerek turu tamamlamak üzere Tarihi Gelibolu Yarımadası'na geçti.

Çanakkale'de 4'ncü Şehitlere Saygı Bisiklet Turu'nun yarınki (Pazar) bölümü ise saat 09.30'da Eceabat'tan başlayacak. Bisiklet grubunun ilk durağı Kabatepe olacak. 3 bine yakın bisikletçi Alçıtepe Köyü, Şehitler Abidesi ve Kilitbahir Köyü'ndeki Namazgah Tabyaları'nda turu tamamlayacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Sıtkı Dağ Celal Karakaş Çanakkale Gelibolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
title