Haberler

Şehitler Memleketlerine Uğurlandı

Adıyaman'da, Askeri Servis Aracının Kontrolden Çıkarak Taklalar Atıp Şarampole Devrilmesi Sonucu Meydana Gelen Kazada Şehit Olan 2 Asker Düzenlenen Törenle Memleketlerine Uğurlandı.

Adıyaman'da, askeri servis aracının kontrolden çıkarak taklalar atıp şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada şehit olan 2 asker düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Sabah saatlerinde Adıyaman-Gölbaşı karayolunun 13. kilometresinde meydana gelen kazada, Gölbaşı İlçe'sinden atış eğitimi için İl Jandarma Komutanlığı'na gelen askerleri taşıyan araç, Çakalçayı Köprüsü yakınlarında kontrolden çıkıp şarampole devrilmişti. Kazada, yaralanan ve tedavi için hastanelere götürülen erlerden İsmail Saygılı ile Özgür Güven kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı 16 askerden durumu ağır olan 5'i ise helikopter ve ambulans ile Malatya'ya sevk edildi. İlk belirlemelere göre yoldaki buzlanmadan kaynaklı olduğu tahmin edilen kazayla ilgili soruşturma sürdürülürken, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta da kente gelerek incelemelerde bulundu.

ŞEHİTLER TÖRENLE UĞURLANDI

Kentte üzüntü yaşanmasına yol açan kazada şehit olan erler İsmail Saygılı ve Özgür Güven için İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene, Vali vekili Aydın Börü, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, CHP Milletvekili Şevket Köse, AK Partili Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, kamu kurumlarının temsilcileri ile askeri erkan katıldı. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşlarının Adıyaman Devlet Hastanesi morgundan alınıp, İl Jandarma Komutanlığı bahçesine getirilmesi ile başlayan tören, şehit erlerin özgeçmişi okundu ve ardından İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından dua ile son buldu. Şehitler törenin ardından ambulans ile Adıyaman Havaalanı'na uğurlandı. Adıyaman Havaalanı'na gelen askeri uçak ile şehit er Özgür Güven'in memleketi İstanbul, İsmail Saygılı'nın ise Afyonkarahisar'a gönderileceği ve yarın düzenlenecek törenler ile toprağa verileceği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Ayhan Gider kimdir? Milletvekili Ayhan Gider kaç yaşında ve nereli? SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
title