Haberler

Şehit Uzman Çavuşlar Mehmet Kılınç ve Ferhat Aktaş İçin Tören

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Tören için gelen yetkililer Şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutunun getirilmesi Törenin başlaması Şehit için dua edilmesi ve helallik istenmesi Şehit cenazesinin götürülmesi Mardin'de şehit askerler için tören Nusaybin ilçesindeki operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Kılınç ve Aktaş'ın cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Tören için gelen yetkililer

Şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutunun getirilmesi

Törenin başlaması

Şehit için dua edilmesi ve helallik istenmesi

Şehit cenazesinin götürülmesi Mardin'de şehit askerler için tören

Nusaybin ilçesindeki operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Kılınç ve Aktaş'ın cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Piyade Üsteğmen Toy:

"Yüreğimizde kor ateş de olsa Türk askerinde var olan metanet, sabır, azim ve kararlılıkla hüznümüzü yüreğimize gömüp gözyaşımızı içimize akıtarak bu bölücü, kahpe, alçak hainleri ve onların arkasındaki işbirlikçilerini asla sevindirmeyeceğiz."

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuşlar Mehmet Kılınç ve Ferhat Aktaş için tören düzenlendi.

70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri katafalka konularak, öz geçmişleri okundu ve dua edildi.

Piyade Üsteğmen Yasin Toy, törende yaptığı konuşmada, terör örgütünün vatandaşı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi öldürerek kirli yüzünü tekrar gösterdiğini kaydetti.

Türkiye'deki huzur ve güven ortamını bozmaya ve halk üzerinde korku yaratmak isteyen çukur kazıp barikatlar kurarak kahpe ve sinsice saldıran, masum vatandaşların bile bombalamaktan çekinmeyen bölücü terör örgütünün bu eylemleri ile kirli yüzünü tekrar gösterdiğini vurgulayan Toy, şunları söyledi:

" Birlik ve beraberliğimizi hedef alan terör örgütüne karşı yürütülen bu mücadelede/ kahraman silah arkadaşlarımızı hain bir saldırı sonucu kaybetmiş bulunuyoruz. Acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar ama boynumuzu bükmüyoruz. Yüreğimizde kor ateş de olsa Türk askerinde var olan metanet, sabır, azim ve kararlılıkla hüznümüzü yüreğimize gömüp gözyaşımızı içimize akıtarak bu bölücü, kahpe, alçak hainleri ve onların arkasındaki işbirlikçilerini asla sevindirmeyeceğiz. Hukuku insan temel hak ve özgürlüklerini dilinden düşürmeyen/ ancak devletimizin sunduğu tüm imkanlardan faydalanarak/ insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar, Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir."

Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun 'un okuduğu duanın ardından, şehit Kılınç'ın cenazesi Malatya, şehit Aktaş'ın naaşı da Adana'ya gönderildi.

Şehidin silah arkadaşlarının gözyaşlarına hakim olamadığı törene, Vali Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran ve İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda yaralanan Jandarma Uzman Çavuşlar Mehmet Kılınç ve Ferhat Aktaş, kaldırıldıkları hastanede şehit olmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Kılınç Ferhat Aktaş Nusaybin Mardin Politika Güncel Haberler

title