Haberler

Şehit Üsteğmenin Babası: "Vatan Sağ Olsun"

Hakkari Çukurca'daki çatışmada şehit olan bordo bereli Üsteğmen Aykut Köroğlu'nun babası Turhan Köroğlu, "Vatan sağ olsun."

Hakkari Çukurca'daki çatışmada şehit olan bordo bereli Üsteğmen Aykut Köroğlu'nun babası Turhan Köroğlu, "Vatan sağ olsun. Cenab-ı Hak kimseye böyle bir acı vermesin" dedi.

Çukurca'daki çatışmada şehit düşen özel kuvvetlerde görevli tankçı Üsteğmen Aykut Köroğlu'nun şehadet haberi baba ocağına ulaştı. Garnizon Komutanlığı'ndan sağlık görevlileriyle merkez Yıldırım ilçesi Yiğitler Mahallesi Türkmenbaşı Caddesi'ndeki baba ocağına gelen askeri yetkililer, aileye acı haberi verdi. Acılı baba Turhan Köroğlu'nun ayakta durmakta zorlandığı görüldü. Acılı baba Turhan Köroğlu, "Vatan sağ olsun. Cenab-ı Hak kimseye böyle bir acı vermesin. Son olarak 2 ay önce Ramazan Bayramı'nda buraya gelmişti. O zaman kendisini uğurlamıştık" dedi.

Şehidin komşuları, acı haberin duyulmasının ardından eve akın etti. Şehidin yakınları evi Türk bayraklarıyla donattı.

Şehit üsteğmenin eşi Selay Köroğlu'nun Ankara'da Gümrük Bakanlığı'nda memur olarak çalıştığı ve 6 aylık Nida adında bebeği olduğu öğrenildi. Şehit üsteğmenin 2 ay sonra eşinin yaşadığı Ankara'da görev yapmaya hazırlandığı da bildirildi. Çukurca'nın şehit üsteğmenin ikinci görev yeri olduğu ve Hakkari'ye 2 ay evvel geçici görevle gittiği öğrenilen şehit üsteğmen, yarın Ulucamii'de kılınacak cenaze namazını müteakip toprağa verilecek. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Garnizon Komutanlığı Çukurca Hakkari Politika Güncel Haberler

title