Haberler

Şehit polis memuru Sedat Gezer'in adı Mersin'deki parkta yaşatılacak

Güncelleme:

Mersin'de polisevine düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Sedat Gezer'in adı, Mezitli ilçesindeki parka verildi.

Mersin'de polisevine düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Sedat Gezer'in adı, Mezitli ilçesindeki parka verildi.

Mezitli Belediyesinin açıklamasına göre, belediye meclisinin oy birliğiyle aldığı karar sonucunda, şehit Gezer'in Akdeniz Mahallesi'ndeki evinin karşısına park yapıldı.

Şehit polis memurunun adının verildiği park, düzenlenen törenle açıldı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçede bir spor kompleksine de şehit Sedat Gezer'in adının verildiğini belirterek "Şehidimizin birçok yerde adının yaşamasını istiyorum. Çok kibar ve beyefendi bir arkadaşımızdı. Bu parka gelen çocuklarımız Sedat amcalarının adını görecekler, şehidimizi tanıyacaklar." ifadelerini kullandı.

Açılışa, şehit Sedat Gezer'in eşi Medine Gezer, çocukları Melis ve Ahmet Yağız, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, jandarma ve emniyet teşkilatından davetliler katıldı.

Mersin'de iki kadın terörist tarafından 26 Eylül 2022'de polisevine düzenlenen saldırıda polis memuru Sedat Gezer şehit olmuş, meslektaşı Abdulkadir Öztürk yaralanmıştı. Kurşun isabet eden bir kadın ile yüksekten atlayan 2 kişinin yaralandığı saldırıyı düzenleyen teröristler, üzerlerindeki patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu ölmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Mezitli Mersin Polis Belediye Güncel Haberler

title