Haberler

Şehit polis Gökhan Kirazlı toprağa verildi -

Ağrı'da Özel Harekat ekibinin içinde bulunduğu zırhlı aracın şarampole devrilmesi sonucu yaşamını yitiren Gökhan Kirazlı (22) İzmir'de toprağa verildi.

Ağrı'da Özel Harekat ekibinin içinde bulunduğu zırhlı aracın şarampole devrilmesi sonucu yaşamını yitiren Gökhan Kirazlı (22) İzmir'de toprağa verildi.

Kirazlı'nın Ödemiş ilçesi Anafartalar Mahallesi Mühendis Cemaligil Sokaktaki Türk bayrağı asılı evi, erken saatlerden itibaren yakınlarıyla doldu. Aile, evde taziyeleri kabul etti.

Daha sonra şehit polisin cenazesi Ödemiş Devlet Hastanesi morgundan alındı. Tabutun cenaze nakil aracına konulması sırasında Kirazlı'nın Bolu'da yüksek öğrenimini sürdüren bir yaş büyük ablası Ayşegül Kirazlı, anne Nergiz Kirazlı ve hala Tülay Menekşe tabuta sarıldı. Tülay Menekşe'nin oğlu Ersin Menekşe de "kardeşim" diyerek ağladı. Tekerlekli sandalyedeki babanın da gözyaşlarına engel olamadığı görüldü.

Hastaneden alınan cenaze Hamdibey Camisi'ne götürüldü. Burada da yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Zihinsel engelli olduğu belirtilen anne Nergiz Kirazlı'nın Türk bayrağı sarılı tabutu öpmesi duygulu anlar yaşattı. Camiye ve caminin etrafındaki balkonlara Türk bayrakları asıldığı gözlendi.

Şehit Gökhan Kirazlı için öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına ailesi ve yakınlarının yanı sıra İzmir Valisi Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürü Sami Uslu ile çok sayıda meslektaşı da katıldı. Abla Ayşegül Kirazlı, tören boyunca kardeşinin fotoğrafını elinden bırakmadı.

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar çelenk gönderdi.

Kirazlı'nın özgeçmişinin okunduğu törende Kirazlı ve arkadaşlarının atış eğitimi için atış poligonuna giderken kaza geçirdikleri kaydedildi.

Namazın ardından şehidin cenazesi, polis merasim birliğinin omuzlarında İl Emniyet Müdürlüğüne ait araca konularak helallik için evine götürüldü.

Şehidin cenazesi evin önünde yapılan duanın ardından Zungurlu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İlk görev yeri olan Ağrı'da 1,5 yıl önce mesleğe başlayan şehit polisin, ilk maaşıyla da engelli babası için özel yapılmış bisiklet aldığı öğrenildi.

- Olay

Ağrı-Doğubayazıt çevre yolundan Doğubayazıt yönüne giden ve içerisinde özel harekat polis ekibinin bulunduğu 04 A 0059 plakalı zırhlı araç, sürücüsünün Kumlugeçit köyü mevkisinde tali yoldan bir anda ana yola çıkan çok sayıda köpeğe çarpmamak için manevra yaptığı sırada takla atarak şarampole devrilmişti. Kazada yaralanan 6 özel harekat polisinden Gökhan Kirazlı, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Ağır yaralanan Ünal Kayhan (28) ise askeri helikopterle gönderildiği Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Ödemiş İzmir Ağrı Politika Güncel Haberler

title