Haberler

Şehit Pilot Taşçı Toprağa Verildi

-ağabeyini Öperek Uğurladı

-AĞABEYİNİ ÖPEREK UĞURLADI

Şehidin eşi Özlem Taşçı cenaze töreni boyunca yanındaki doktor kadın üsteğmenden destek aldı.

Dede Muhlis Taşçı ise bastonuyla torununun cenazesinin arkasından uzun süre yürüdü.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na askeri helikopterin Ankara'da düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Kemal Taşçı son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Üsteğmen'in cenazesi baba evinin ardında Ataköy 5. Kısım Camii'ne getirildi.

KADIN ÜSTEĞMEN ŞEHİDİN EŞİNİN YANINDAN AYRILMADI

Cenazenin camiye getirilmesinin ardından anne Hamiyet Taşçı, baba Müslüm Taşçı, kardeşi Enes Taşçı ve Şehit Üsteğmen'in eşi Özlem Taşçı taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çelenk gönderdi. Bu arada Şehit Üsteğmen'in iki yıllık eşi Özlem Taçı'nın eşini kadın doktor Üsteğmen cenaze töreni boyunca hiç yalnız bırakmadı. Doktor olan Üsteğmen ailenin yanından bir an olsun ayrılmadı.

EMEKLİ ORGENERAL HASAN IĞSIZ DA KATILDI

28 yaşında şehit olan şehit Kara Pilot Üsteğmen Kemal Taşçı'nın cenazesine Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ve askeri yetkililer katıldı. Cenazede 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Kuzey Deniz Saha Komutanı Oramiral Mehmet Otuzbiroğlu, emekli Orgeneral Hasan Iğsız da katıldı. Cenaze namazı öncesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ile aynı sırada yer alan Emekli Orgeneral Hasan Iğsız, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ile bir süre sohbet etti. Bu arada Bakan Özak ve diğer yetkililer Taşçı ailesine tek tek taziyede bulundu.

ŞEHİDİN KARDEŞİNİ ORGENERAL KIVRKOĞLU TESELLİ ETTİ

Bu arada Ataköy 5. Kısım Camii'nde cenaze namazı kılınan Ayfer Cansever'in yakınlarına Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Cansever'in kızı Deniz Cansever ile oğlu Kaya Cansever'e taziyede bulundu. Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Devlet Bakanı Özak, "Eğitim uçuşunda olan bir olay.Televizyonlardan takip ettik ama maalesef bütün bu kardeşlerimizi kaybettik. Acmız büyük. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve milletimize de başsağlığı diliyoruz. Maalesef böyle olaylar olabiliyor ama acıyı paylaşarak azaltmaya çalışıyoruz. Şehit aileleri de metanetle karşılıyorlar "diye konuştu. Daha sonra cenaze namazına geçildi. Bakan Özak, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, şehidin dedesi, babası ve kardeşiyle yan yana saf tuttu. Şehidin kardeşi Enes Taşçı'yı, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu teselli etti. Şehit Üsteğmen'in cenaze namazını İstanbul İl Müftü Yardımcısı Mehmet Aşık kıldırdı.

KARDEŞİNİN TABUTA SARILARAK AĞLAMASI YÜREKLERİ BURKTU

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından cenaze omuzlara alınmadan şehidin kardeşi ve babası naaşın başına geldi. Bu sırada, ağabeyinin tabutuna son kez dokunan kardeşi Enes Taşçı ağabeyinin tabutu başında bir anda yere çöktü ve gözyaşlarına boğuldu. Ağlayan Enes Taşçı'yı teselli eden ise, babası Müslüm Taşçı oldu.Uzun süre yerden kalkamayan Enes Taşçı, ağabeyinin tabutunu öperek uğurladı. Ardından cenaze omuzlara alınarak askerler tarafından top arabasına konuldu. Ailenin top arabasının arkasından yürüyüşü boyunca şehidin annesi ve eşinin ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Şehidin dededi Muhlis Taşçı ise, elindeki bastonuyla torununun cenazesinin arkasından yürüdü. Yürüyüş ve cenazenin geçişi sırasında doktor kadın Üsteğmen şehidin eşi Özlem Taşçı'nın elini bırakmadı. Şehidin annesi Vali Hüseyin Mutlu'nun taziyesi karşısında ise, "Bize gösterdi Allah sizlere göstermesin "diye konuştu.

Cenazenin gidişi sonrasında şehidin anesi, babası ve eşi birbirine sarıldı. Şehit Kara Pilot Üsteğmen Kemal Taşçı'nın cenazesi Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

title