Haberler

Şehit Onbaşı Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Mayın Patlaması Sonucu Şehit Olan Jandarma Komando Onbaşı Ömer Çınar, Memleketi Tokat'ın Turhal İlçesinde Son Yolculuğuna Uğurlanıyor.

Mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Ömer Çınar, memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde son yolculuğuna uğurlanıyor.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Ömer Çınar'ın cenazesi, dün akşam askeri uçakla Tokat'a getirildi. Turhal Devlet Hastanesi'ne konulan şehidin naaşı, sabah saatlerinde buradan alınarak Boyacılar Mahallesi Yeni Celal Caddesi'ndeki evine getirildi. 16 yıl önce Çukurca'da üvey ağabeyi de şehit olan Çınar için Turhal'da gözyaşları sel oldu. Cenazede yakınların feryatları yürekleri dağladı. Şehidin annesi Döne Okur, kardeşleri ve arkadaşları gözyaşı döktü. Gözü yaşlı anneyi yakınları sakinleştirmeye çalışırken, şehidin halası Döne Kartal baygınlık geçirdi. Kartal'a 112 ekipleri müdahale etti. Baba İbrahim Okur'u ise İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mustafa Önsel teselli etti. Dualar ve gözyaşları arasında evinden uğurlanan şehidin cenazesi, Turhal Kesikbaş Camisi'ne getirildi. Burada da şehidin arkadaşları ve kardeşi Satılmış Çınar gözyaşlarını tutamadı. Şehidin ağabeyi, vatan için gerekirse çarpışmaya hazır olduğunu, kardeşinin kanının yerde kalmayacağını ifade ederek, "Vatan sağ olsun" dedi.

Şehidin cenazesi, Kesikbaş Camisi'nde öğle namazını müteakiben kılınacak olan cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

(Nİ-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title