Haberler

Şehit Mesut Bulut'un Ailesi De SGK'ya 'Şehitlik Davası' Açacak

Cumhurbaşkanı Gül'ün Çankaya'ya Çağırdığı Şehit Mesut Bulut'un Ailesi De SGK'ya 'Şehitlik Davası' Açacak

ALİ OSMAN DA ŞEHİT, MESUT DA

ELAZIĞ'DA bir teğmenin onbaşının eline tutuşturduğu pimi çekilmiş el bombasının patlaması sonucu hayatını kaybeden dört askerden Ali Osman Altın'ın SGK aleyhine açtığı davayı kazanarak, oğullarının şehitliğini tescil ettirmesi ve ödenmeyen aylıkların yasal faizi ile birlikte alma hakkı kazanması, Gaziantepli şehit Mesut Bulutçun ailesini de harekete geçirdi. Baba Sinan Bulut, "Biz de dava açtık ve sonucunu bekliyoruz. Çünkü, Ali Osman da Mesut da şehit" dedi.

Karakoçan İlçesi'nde 17 Ağustos 2009 Ağustos'ta meydana gelen patlamada, dört asker hayatını kaybetmiş, ilk aşamada 'Kaza' olarak açıklanan olayın Mehmet Tümer'in nöbette uyuyan onbaşı İbrahim Öztürk'e 'ceza olarak' pimi çekilmiş el bombası vermesi ile meydana geldiği ortaya çıkmıştı. Suçlu bulunan teğmen Mehmet Tümer'e 9 yıl 2 ay hapis cezası verilirken askerler İbrahim Öztürk, Mesut Bulut, İbrahim Yaman ve Ali Osman Altın'ın aileleri kendilerine şehitlik maaşının bağlanması için başvuruda bulundu.

KRİTERLERE UYMUYOR

Ancak, Sosyal Güvenlik Kurumu 4 erin ailesine ölüm olayının 'Şehitlik kriterine uygun olmadığı' gerekçesiyle maaş bağlamadı. Bunun üzerine ailelerden Afyonkarahisar'da yaşayan Ali Osman Altın'ın ailesi Avukat Halil Öztürk aracılığı ile Ankara 5. İdare Mahkemesi'ne dava açtı ve dava kendi lehlerine sonuçlandı. Mahkeme er Ali Osman Altın'ın geçici görevle Elazığ Karakoçan'a gönderildiği, keşif ve gözetleme yaparken, Piyade Onbaşı İbrahim Öztürk'ün elindeki el bombasının patlaması sonucu şehit olduğunu belirterek SGK'nın bugüne kadar ödenmemiş aylıkları yasal faizi ile birlikte ödemesine hükmetti. Davanın Avukatı Halil Öztürk SGK'nın verdiği hatalı kararların mahkeme yoluyla düzeltildiğini vurgularken, emniyet ve asayişi sağlamak için yüksek derecede riskli bölgelerde yaşamını yitiren şehitlerimize kazayla ölmüş muamelesi yapılmaması gerektiğini vurguladı.

BİZ DE DAVA AÇIYORUZ

Ali Osman Altın'ın açtığı davanın sonuçlanması üzerine kendilerinin de avukat Halil Öztürk'e dava için vekaletname verdiklerini belirten, aynı olayda yaşamını yitiren Mesut Bulutçun babası Sinan Bulut, "Oğlumuz Ali Osman ve diğer arkadaşlarıyla aynı ortamda, aynı durumda şehit oldu. Ali Osman da, Mesut da, diğer arkadaşları da şehittir" dedi. Oğlunun fotoğrafıyla Araban'a bağlı Kör Hacıobası Köyü'ndeki mezarı başında açıklama yapan Sinan Bulut şunları söyledi: "Oğluma şehit muamelesi, töreni yapıldı. Geçtiğimiz ramazanda ise Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün şehit ve gazi ailelerine Çankaya Köşkü'nde verdiği iftar yemeğine davet edildik ve katıldık. Burada Cumhurbaşkanımıza SGK'nın kriterlere uymadığı gerekçesiyle bize maaş bağlamamasıyla ilgili sıkıntımızı ilettik. Sonradan bize konunun SGK' ye bildirildiği yolunda telefon açıldı. Ama, şuana kadar SGK'dan olumlu bir yanıt alamadık. Şimdi yeniden umutlarımız yeşerdi. Benim 65 yaşında olmadığım iddiasıyla maaş bağlanmadığı söyleniyor. Oysa, ben hastayım, çalışamıyorum, beynimde ur var. Yasal hakkımızı kullanacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
title