Haberler

Şehit Er Saddam Kalındodak Muş'ta Toprağa Verildi

Güncelleme:

Suriye sınırında kaçakçıların yaktığı alevlerin arasında kalarak yanan ve tedavi görürken şehit olan Kalındodak, memleketi Muş'ta toprağa verildi.

Suriye sınırında bulunan Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde görevli askerler, 14 Ağustos günü kaçakçı grubu tespit ederek 'dur' ihtarında bulundu. Kaçakçılardan bazıları yanlarında taşıdığı mazot bidonlarını ateşe vererek kaçtı. Bu sırada alevlerin arasında kalan Muş'un Korkut ilçesinden piyade er Saddam Kalındodak ağır yaralandı. Kalındodak yapılan ilk müdahalenin ardından GATA'ya sevk edildi. GATA'da tedavi gören Saddam Kalındodak, dün yaşımını yitirdi.

KÜRTÇE AĞITLAR YAKILDI

Yolgözler Köyü'nde yaşayan 8 çocuklu Kalındodak ailesinin en büyüğü olan Saddam Kalındodak'ın cenazesi Ankara'dan askeri uçakla Muş Havalimanı'na getirildi. Cenaze daha sonra ambulansla köye götürüldü. Şehidin yakınları tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Kürtçe ağıtlar yakılan evde gözyaşları arasında konuşan baba Halis Kalındodak, "Oğlumu Allah verdi ve Allah aldı. Buna şüphem yoktur. Benim oğlum şehit oldu" dedi.

PROTOKÖL CENAZE NAMAZINDAYDI

Gece vakti İl Müftüsü Recep Uzun'un kıldırdığı cenaze namazına Muş Vali Vekili Hüseyin Göktürk, Bingöl 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aydın, Muş Garnizon Komutanı Kurmay Albay Fatih Yücekan, Korkut Kaymakamı Bekir Abacı ile şehidin yakınları katıldı. Saddam Kalındodak'ın cenazesi daha sonra toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Reyhanlı Suriye Muş Politika Güncel Haberler

title