Haberler

Şehit Çocukları Yalnız Değil

Edirne’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığınca “Yalnız Değilsiniz Türkiye’nin En Büyük Projesi” kapsamında şehit çocuklarına tablet ve laptop bilgisayar verildi.

Edirne'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığınca "Yalnız Değilsiniz Türkiye'nin En Büyük Projesi" kapsamında şehit çocuklarına tablet ve laptop bilgisayar verildi.

Devecihan Kültür Merkezi'nde yapılan törene Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Garnizon Komutanı Hidayet Arı, Jandarma Komutanı Kamuran Ersan, Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş ve Kültür Turizm İl Müdürü Ahmet Hacıoğlu katıldı. Açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, "Halk bankası sponsorluğunda "Yalnız Değilsiniz Türkiye'nin En Büyük Projesi" kapsamında ülke genelinde 22 bin çocuğumuza verilmek üzere 0-16 yaş arasındakilere tabet bilgisayar, 17-22 yaş arasındaki çocuklarımıza da laptop bilgisayar gönderilmiştir" dedi.

"HİÇBİR HAK BİZİM KAYBIMIZIN KARŞILIĞI OLAMAZ"

Törende konuşan şehit eşi Simge Yenici, acılarını içlerine gömdüklerini belirterek, "Şair der ki; 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır.' Biz şehit aileleri olarak bu felsefeye sığınıyoruz. Şehitlerimizin acısını tükenmek bilmek bir şekilde canımızın içine gömmüş durumdayız. Şunu belirtmek istiyorum; verilmiş olan, verilecek olan, yapılması düşünülen hiçbir hak bizim kaybımızın karşılığı olamaz. Ama uğruna can verdiğimiz yüce devletimizin özellikle şehit çocuklarına, 'ben arkanızdayım' hissiyatını vermesi gerektiğine inanıyorum. Bunu sadece sözle değil, her zaman arkasında durarak ve bunu hissettirerek yapması gerektiğini inanıyorum. Çünkü bu çocuklar bu bayrağın al'ına baba vermiş, ayrıcalıklı ve özel çocuklardır. Devletin yapması gerekliliği bir iyilik değil, görevi, sorumluluğu ve borcudur" şeklinde konuştu.

"ŞEHİDİN YERİNİ HİÇBİR ŞEY DOLDURAMAZ"

Törende konuşan Vali Dursun Ali Şahin ise, "Biraz önce şehit üsteğmenin eşinin ifade ettiğini, açık söyleyeyim ben ifade edemem. O şehidin yerini hiçbir şey dolduramaz. Çok yerinde söyledi, ne yapsak boştur. Onun yeri hep açık kalır, dünyaları versen de açık kalır. Hayat müşterek olduğunda güzeldir, birlikte güzeldir. Birliktelik olmadığında o güzellik ortadan kalkar. Değerli Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan'ın tüm Türkiye kapsamında uygulanan şehit yakınlarının yalnız olmadıklarının göstergesi olarak hazırlanan proje dolaysıyla buradayız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından şehit Emniyet Müdürü Ahmet Nezihi Turan'ın kızları Zeynep Nisa Turan ile Katre Nisa Turan'a, şehit Üsteğmen Ersan Yenici'nin kızları Cemre Hüma Yenici ile Zeynep Dora Yenici'ye, şehit Okan Koç'un kızı İrem Koç'a ve şehit Mithat Elmas'ın kızı Elif Elmas'a bilgisayarları protokol üyeleri tarafından verildi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dursun Ali Şahin Adnan Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

title