Haberler

Şehit Cenazesinde Tunceli Emniyet Müdürü Şen'in İsyanı: Hepinize Lanet Olsun (2)

Kürtçe AĞITLARLA UĞURLANDI Tunceli'de şehit düşen polis memuru Murat Savaş Kale'nin cenazesi son kez baba evine getirildi.

Kürtçe AĞITLARLA UĞURLANDI

Tunceli'de şehit düşen polis memuru Murat Savaş Kale'nin cenazesi son kez baba evine getirildi. Şehidin emekli polis olan babası Beşir Kale, kısmi felç rahatsızlığı nedeniyle yakınlarının kollarında ve koltuk değneği ile oğlu için feryat etti. Görevli polislerin kucağında gezdirilen şehidin 40 günlük olan oğlu Yusuf Nihat Kale'yi görenler de gözyaşlarını tutamadı.

Şehidin hemşire eşi Belgin Ünal Kale ve annesi Makbule Kale'nin feryadı yürekleri dağladı. Aslen Mardinli olup Erzurum'da dünyaya gelen şehidin başta babaannesi ile yakınları Kürtçe ağıtlar yakıp ağladı. Şehidin eşi Belgin Ünal Kale, "Henüz 1.5 aylık bebeğin yetim kaldı. Ben bu acıya nasıl dayanacağım" diye ağladı.

'BAŞKA ŞEHİTLER OLMASIN'

Baba evinde helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Buruk Mezarlığı'na getirildi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törene, Adana Valisi Mustafa Büyük, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, Ak Parti Adana Milletvekilleri Şükrü Erdinç, Talip Küçükcan, CHP'li Zülfikar İnönü Tümer, Elif Doğan Türkmen ve MHP'li Seyfettin Yılmaz da katıldı. Cenaze namazına tekerlekli sandalye ile katılan şehit babasını Vali Mustafa Büyük teselli etmeye çalıştı. Namazın ardından cenaze arabasına konulan şehit cenazesi, mezarlıktaki polis şehitliğine götürülüp toprağa verildi.

Vali Büyük'ün acısını paylaştığı şehit babası Beşir Kale, "Benim oğlum şehit oldu. Başka kimsenin çocuğu şehit olmasın" dedi. Oğlunun mezarına elleriyle toprak atan şehit babasına, tabutun üzerindeki Türk bayrağını Vali Büyük öpüp teslim etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Büyük Murat Savaş Ünal Kale Tunceli Politika Güncel Haberler

title